Povežite se s nama

Crna kronika

Tri osobe prevarene za 11.270 eura

Objavljeno

na
Tijekom ovog tjedna policija je zaprimila tri kaznene prijave o počinjenju kaznenih djela računalne prijevare na štetu troje hrvatskih državljana u dobi od 39, 43 i 53 godine.

Naime, oštećenog 43-godišnjaka, vlasnika tvrtke sa šireg opatijskog područja, na mobitel je nazvala nepoznata ženska osoba koja mu se obratila na engleskom jeziku predstavivši se kao djelatnica jedne tvrtke navodeći da mu je računalo hakirano i da su mu ukradeni podaci ih je potrebno zaštititi. Oštećeni je dozvolio navedenoj ženskoj osobi da se spoji na njegovo računalo putem aplikacije da bi u jednom trenutku zamijetio da mu je s bankovnog računa tvrtke nedostaje određeni novčani iznos.

Osim toga, 39-godišnjoj hrvatskoj državljanki se putem mobilne aplikacije javila nepoznata muška osoba u namjeri kupnje proizvoda kojeg je oštećeni oglasio na internetu. U poruci na mobilnoj aplikaciji nepoznata osoba joj je poslala poveznicu koju je oštećena otvorila i upisala broj kartice tekućeg računa te je ubrzo primijetila da s računa nedostaje novac.

Nadalje, 53-godišnjak je prijavio da je nepoznata osoba neovlašteno koristila podatke s njegove bankovne kartice čime ga je oštetila za određeni novčani iznos.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeno je troje hrvatskih državljana za oko 11 270 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže