Povežite se s nama

Crna kronika

Tri osobe uhićene zbog krivotvorenja novca i iznude

Objavljeno

na
Policijski službenici Policijske postaje Delnice u suradnji sa službenicima II policijske postaje Rijeka i Interventne jedinice policije Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Spomenuti trojac, starosti 18, 19 i 31 godina, policija sumnjiči da je  tijekom mjeseca studenoga na području Gorskog kotara i šireg područja Bakra i Čavli počinio sveukupno 17 kaznenih djela krivotvorenja novca, prijevare i iznude. Koristeći pribavljene lažne novčanice eura pokušali su u više mjesta (trgovine, benzinske postaje, sportska kladionica) platiti različite predmete.  

Od toga se 31-godišnjak sumnjiči za počinjenje četiri kaznena djela krivotvorenja novca, kao i za dva kaznena djela prijevare i iznudu koju je počinio nad hrvatskim državljaninom tražeći da mu preda novac.

Drugoosumnjičeni 19-godišnjak je prijavljen za počinjenje pet kaznenih djela krivotvorenja novca i tri prijevare, dok je za krivotvorenje novca u dva slučaja osumnjičen  trećeosumnjičeni 18-godišnjak. Tijekom kriminalističkog istraživanja dio lažnog novca je pronađen i oduzet, a ukupna materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, sva trojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za navedena kaznena djela te su predani pritvorskom nadzorniku.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram