Povežite se s nama

Mozaik

Trio 99 i The Highlanders oduševili lovransku publiku

Objavljeno

na
Nakon fenomenalnog otvorenja u Opatiji, druga ovogodišnja stanica bio je Lovran koji i ove godine nije razočarao. Stoljetni park smješten tik do mora tradicionalna je kulisa za lovransku svirku. U pomalo ‘woodstockovskoj’ atmosferi čast da otvori večer pripala je riječkom Triu 99 na čijem se repertoaru našli probrani singlovi velikana poput Robben Forda, Stevie Ray Vaughana, BB Kinga, ZZ Topa, Jimi Hendrixa, Tracy Chapman… Saša Đanić (bass, vokal), Siniša Katalinić (gitara, vokal) i Ivica Španjić (bubanj)  krenuli su s akustičnom varijantom svirki, no s vremenom je zov elektrike prevagnuo, pa su se vratili korijenima koji datiraju iz vremena njihovog izvrsnog blues benda Les Brambles, a da imaju ‘dinamitra u prstima’ pokazali su i jučer…

– Odlično nam je bilo. Hvala organizatorima na ponovnom pozivu da zasviramo na festivalu. Odlično je što postoje ovakvi festivali koji privlače ciljanu publiku koja voli ovu vrstu glazbe, Za večeras smo pripremili naš standardni blues repertoar koji smo malo proširili s bliskim žanrovima koji baštine blues. Još jednom hvala publici na prijemu bilo je sjajno, poručili su Saša Đanić i Siniša Katalinić iz Tria 99.

Nakon blues rocka na red je došla i psihodelija koju su publici u Lovranu predstavili članovi banda Highlanders koji su u odnosu na prošlo gostovanje ove godine stigli s klavijaturistom. Odličan kvartet iz Srbije, koji ove godine obilježava 25 godina uspješnog rada nakon samo nekoliko odsviranih pjesma dignuo je publiku na noge, a njihovo bravurozno sviranje konstantno je bilo nagrađivano burnim aplauzom. Miloš “Shommy boy” Milojević (gitara, vokal i usna harmonika), Ilija “Ike” Smiljanić (gitara, vokal), Miodrag “Mick” Dikić (bass) i Dragoljub “Matt” Zumberović (bubanj) predstavili su se repertoarom koji su mahom sačinjavali – Doorsi, Mountain, Canned Heat, Crosby, Stills & Nash, Beatles, Grateful Dead, Iron Butterfly, Arlo Guthrie…

– Sjajno nam je bilo. Publika, organizacija, sve je bilo fenomenalno baš kao i 2019. godine kada smo prvi put nastupili na vašem festivalu. Ove godine nakon lučice nastupili smo  u ovom predivnom parku i strašnom i se dopala ova opuštena, hippy, atmosfera.  Još jedanput hvala svima, od organizatora do publike, kazao nam je nakon koncerta Miloš Milojević, frontman banda Highlanders.

Zbog izrazito loših vremenskih neprilika večerašnji koncert u Mošćeničkoj Dragi se otkazuje. Zdenka Kovačiček će zasvirati na after Jerry Ricks partyju 24. kolovoza, a Katie Henry band sutra nastupa na kastavskoj Crekvini uz Delta blues train i Baba Sissoko Mediterranean blues, dok će veliko finale uslijediti 23. srpnja uz Nicolas Kurelić band i King king.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže