Povežite se s nama

Sport

Troje atletičara od zore trči po Trsatskim stepenicama u Everesting izazovu

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Tri sportaša u Everesting izazovu 20 sati trče i hodaju po Trsatskim stepenicama kako bi osvojili 8848 metara, javlja Kanal Ri.

Svima nam se zbog pandemije koronavirusa promijenila svakodnevica, sportašima ponajviše. Odgođena su prvenstva, natjecanja pripreme. Ipak, neki su i ovoj situaciji  doskočili.  Jutros je počeo Everesting odnosno penjanje na 8848 metara, a to penjanje će tri trkača odraditi na Trsatskim stubama i to hodajući i trčeći. Riječ je o izazovu poznatom u svijetu pod imenom Everesting – u kojem sportaši izaberu neku lokaciju odnosno uspon na  koju se uspinju neprekidno dok ne ostvare visinu Mount Everesta.

Pavle Kruljac jedan je od odvažne trojice, član je Sportsko-rekreacijskog kluba Alba iz Labina. Kako nam  je rekao spremao se za 100 milja Istre, utrka je trebala biti održana u petak, a kako je korona sve otkazala, govori nam, morao je izbaciti iz sebe svu tu energiju pa sam došao na ideju da ide se popne na Everest Trsatskim stubama. U stopu ga prati po stepenicama kolega Domagoj Pauković iz Triatlon kluba Matulji:

“Do sada su 22 ovakva izazova ostvarena u Hrvatskoj,  a samo 2 hodajući i trčeći, a sve ostalo je učinjeno na bicikli tako da mi bismo mogli biti treći Hrvati koji su ovo napravili ovaj pothvat na nogama”, govori nam Domagoj.

Treći član odvažne ekipe je Leon Kamenski iz Sportsko-rekreacijskog kluba Rika. Dečki su u osvajanje Everesta krenuli u 5 ujutro, a sve bi trebalo biti gotovo za 20 -tak sati odnosno u subotu ujutro u 1 ili 2 sata iza ponoći, pa ih svi još stignu podržati.

“Došli smo s autima napunili smo bunker s hranom i pićem  tako da nam toga ne fali lijepo smo se spremili za ovo da ćemo to dobro odraditi gore kod špine imamo svoj bazni kamp i svako toliko dođe neka podrška iz kluba prijatelji”, u kratkom predahu govori Leon Kamenski, a ekipa ima i poruku za sve stanare:

“Zamolio bih stanare ako čuju neko cupkanje ovdje da ne zovu policiju ne događa se ništa čudno samo se penjemo dok ne ostvarimo svoj cilj”, poručili su za Kanal Ri.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram