Povežite se s nama

Mozaik

Trsat ovog mjeseca ima Adventski skriveni vrt

Objavljeno

na


Udruga „Fashion Revolution Hrvatska“ poziva Riječane da posjete skriveni vrt na putu prema Trsatskoj gradini, popijete šalicu kuhanog vina i izradite božićne ukrase i poklone na radionicama. Nalazi se u Ulici Petra Zrinskog 4 pored ulaza u ugostiteljski objekt Sabrage.

“Organizacijom radionica želimo građane potaknuti da u ovaj Božić unesu notu održivosti, da ukrase izrade od recikliranih materijala te da kupnjom odjeće lokalnih brendova podrže domaću proizvodnju. Advent Secret Garden (Adventski skriveni vrt) otvara se ovoga četvrtka (5. prosinca). Radit će od četvrtka do nedjelje od 17 do 22 sata. Posljednji radni dan bit će subota 28. prosinca.

Prva u nizu radionica je „Nikolina reciklirana čizmica“ pod vodstvom Tanje Blašković. Polaznici će naučiti kako reciklirati plastične vrećice pomoću pegle i od dobivenog materijala napraviti prigodnu čizmicu za Svetog Nikolu. 

Slijedi radionica „Blagdanski ukrasi od tkanine“’ koju će voditi Sandra Vučetić iz kulturno-umjetničke udruge „Akt“. Svrha ove radionice je poticanje svijesti kod djece da se materijali koje obično povezujemo s otpadom mogu ponovno iskoristiti i tako sudjelovati u prijeko potrebnoj akciji očuvanja prirode pod geslom: „Ne kupuj! Recikliraj!“

Do kraja prosinca u našem skrivenom vrtu održavat će se i sljedeće radionice: „Stara košulja nova haljina“, „Zamotaj eko“, „Zakrpajmo zajedno“, „Igračke za kućne ljubimce“, „Papirnate lutke za oblačenje – radionica za male modne dizajnere“, „Od kvadratića do kugle – izrada efektnih kuglica za bor“. Sve detalje možete pronaći na našem Facebooku – „Fashion Revolution Croatia“.

Sudjelovanje na radionicama naplaćuje se od 30 do 40 kuna”, navode organizatori u svom priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram