Povežite se s nama
Turistička zajednica grada Rijeke uključila se u obilježavanje EU-Kina godine turizma koje se slavi sutra, petak 02.03.2018. godine. Tom prilikom u cijelom svijetu provodi se program „svjetlosnog mosta“ na temu godine te će tom prilikom i Trsatski kaštel zasjati u crvenoj boji.

Dana 02.03.2018. i 03.03.2018. brojne znamenitosti Europe biti će osvjetljene crvenom bojom u znak obilježavanja EU – Kina godine turizma (ECTY). Paneuropska proslava se podudara s Festivalom lampiona u Kini koja obilježava kraj novogodišnjih svečanosti. Projekt „svjetlosnog mosta“ uključuje 30 mjesta iz 12 zemalja članica Europske unije i ima za cilj povećati svijest o manje poznatim europskim odredištima u Kini, a također je i prilika da se europske i kineske zajednice bolje upoznaju i cijene kulturu jedna druge.

„Svjetlosni most“ je dio ambicioznog programa aktivnosti koje se provode u povodu godine turizma EU-Kina. ECTY ima za cilj promovirati EU kao putničku destinaciju u Kini, pružiti mogućnosti za povećanje bilateralne suradnje i međusobnog razumijevanja te stvoriti poticaj za napredak na otvaranju tržišta i olakšavanju viznog režima.

Organizaciju ovog međunarodnog događaja provodi Europska komisija u suradnji s Europskom turističkom komisijom i Kineskom nacionalnom turističkom organizacijom te uz potporu drugih institucija koje na svom području pripremaju „svjetlosni most“ na značajnijim spomenicima i znamenitostima.