Povežite se s nama

Vijesti

Turistička posezona na Kvarneru u studenom stagnirala

Objavljeno

na

Foto: Smiljan PrpićTuristička zajednica Kvarnera nastavlja s brojanjem turista i noćenja te redovnim mjesečnim izvještavanjem javnosti o aktualnom stanju. No, ovog puta nema rasta, već su ostvareni otprilike isti rezultati kao i u studenom prije godinu dana.

U Primorsko-goranskoj županiji je u studenom 2023. ostvareno gotovo 150 tisuća noćenja što je za 3% više od studenog 2019. godine te na razini studenog prošle godine.

U studenome najviše noćenja ostvarili su domaći gosti – oko 45.000 noćenja, a slijede ih gosti iz Austrije, Slovenije, Njemačke i Italije. Kod smještaja najtraženiji su bili hoteli u kojima je ostvareno više od polovice svih noćenja na županiji, slijedi obiteljski smještaj te kampovi. Kod subregija, poredak prema broju ostvarenih noćenja tijekom studenog je sljedeći: Opatijska rivijera, Riječki prsten, otok Krk, Crikveničko-vinodolska rivijera, Cresko-lošinjski otoci, Gorski kotar i Rab. Najposjećenije destinacije bile su Opatija, Rijeka, Mali Lošinj i Crikvenica.

U prvih jedanaest mjeseci ostvareno je nešto više od 3,1 milijun dolazaka i 18,1 milijun noćenja, odnosno 5% više dolazaka i 1% više noćenja nego li prošle godine. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, gotovo trećinu inozemnih noćenja na Kvarneru, a slijede ih gosti iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Češke i Poljske. Poredak prema broju ostvarenih noćenja od početka godine kod subregija je sljedeći: otok Krk (koji nosi 35% svih noćenja na Kvarneru), Cresko-lošinjski otoci, Crikveničko-vinodolska rivijera, otok Rab, Opatijska rivijera, Riječki prsten i Gorski kotar. Prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju (7,8 milijuna), kampovima (gotovo 4 milijuna) te hotelima (3,3 milijuna). I kada je riječ o cijeloj godini, trend potražnje za smještajem visoke kategorije je vidljivo prisutan – 38% više noćenja bilježe objekti s 5 zvjezdica u odnosu na 2019. godinu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže