Povežite se s nama

Vijesti

Turistička sezona u Fužinama bolja od prošle godine, u petak zabava uz Opću opasnost

Objavljeno

na


Općina Fužine ove je godine postala iznimno atraktivna destinacija izletnicima iz Hrvatske koji se žele revitalizirati i oporaviti od stresa uzrokovanim korona pandemijom u prostranom, sigurnom i prirodnom okružju. 

„Turistička sezona u Općini Fužine iznimno je dobra ove godine. Pritom smo odoljeli i koroni, no apeliram na sve žitelje i posjetitelje da svi zajedno budemo maksimalno odgovorni i pridržavamo se fizičke distance od jednog metra na otvorenom, kao i dezinfekcije koja je osigurana na svim lokacijama. O našoj odgovornosti ovisi širenje korona virusa i daljnji gospodarski oporavak. Nužno je nastaviti s gospodarskim djelatnostima i pritom sačuvati zdravlje.“ – poručio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine. 

Kazao je kako su i koncerti na otvorenom prilagođeni da svatko uz dobar razglas može uživati u glazbi i kako nije nužno da je publika na milimetar do pozornice, o čemu će voditi računa i zaštitari na koncertima. „Potrebno da zajedno stvorimo nove obrasce odgovornog ponašanja koji će nas zdravstveno zaštiti i osigurati da možemo financijski preživjeti.“ – zaključio je Bregovac. 

Poznato kaubojsko selo Roswell, gdje je sniman kultni film Winnetou, u manje od mjesec dana rada premašilo je brojke od prošle godine, a isto tako i mistična špilja Vrelo. Turistički djelatnici osigurali su poštivanje mjera fizičke distance i dezinfekcije kako bi svi posjetitelji sigurno uživali u posjetu ovoj zelenoj oazi. 

Općina Fužine ujedno je osigurala i niz dodatnih sadržaja za posjetitelje. Sportsko rekreacijsko društvo Viševica do 27. lipnja organizira kamp podvodne orijentacije na jezeru Lepenica uz državna prvenstva za juniore, seniore i djecu. U subotu, 27. lipnja, od 17 sati, održava se i poznata utrka Fužinarska lisica na 6 km, individualna i ekipna utrka-makadam. Tu je dakako i besplatna utrka za djecu na 400 m, u kojoj će mališani posebno uživati. 

Posebno sportsko natjecanje za umne mišiće rezervirano je kroz Plazma šahovski turnir mladih do 15 godina, a održava se od 10 do 14 sati. Subota će biti hit i za sve zaljubljenike u oldtimere, naime, oko 13 sati u sklopu 26. Goranskog oldtimer rally-ja, sudionici manifestacije posjetit će špilju Vrelo te će se provesti kroz Fužine i Lič. U Liču će posjetiti i Etnografsku zbirku.

Planinari i šetači sigurno neće moći odoljeti usponu na Preradovićev vrh s prekrasnim pogledom na jezero Bajer u pratnji Jelene Holenko, istinske zaljubljenice u prirodu koja je ujedno i vrsni vodič goranskim stazama. 

Posebno za sve uživatelje glazbe ovog vikenda su organizirana dva besplatna koncerta na otvorenom. Opća opasnost i predgrupa Pleteri na rasporedu je u petak, 26. lipnja od 20:30 sati, a u subotu, 27. lipnja, nakon dodjele medalja pobjednicima Fužinarske lisice, od 20 sati nastupit će mlada grupa C.O.M.M.P.A.S. te Art klub rock bend.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram