Povežite se s nama

Vijesti

Tvrtka iz Kukuljanova gradi vrtić u Fužinama

Objavljeno

na


Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Fužine David Bregovac obišli su radove na gradilištu dječjeg vrtića u Fužinama. Radi se o projektu vrijednom 9,5 milijuna kuna od kojih je preko 7 milijuna kuna dobiveno iz različitih EU Fondova uz pomoć Primorsko-goranske županije.

“Izgradnja vrtića u bilo kojem mjestu u Gorskom Kotaru je znak demografske obnove. Važno je za istaknuti da ovdje rade domaći izvođači sistemom modularne gradnje, što traje  kraće nego projektiranje, a to je jako bitno u uvjetima Gorskog kotara gdje vam vremenski uvjeti ograničavaju  izgradnju. Projekt ovog vrtića dokazuje da  u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima činimo sve kako bi zadržali našu djecu u svom kraju”, rekao je župan prilikom obilaska.

Načelnik Damir Bregovac naglasio je  kako bi se u vrtić sljedeće školske godine trebalo upisati 35 djece dok je maksimalni kapacitet vrtića 52. Najavio je  zapošljavanje 4 odgojiteljice i kuharice. “Vrtić je jako bitan za razvoj naše općine s obzirom da nam populacija odlazi u druge zemlje. Ovo je jedna mjera kojom mislimo smanjiti odlazak i možda privući nazad mlade obitelji koju su odselile u nama bližu Rijeku”, rekao je načelnik zaključivši kako se očekuje otvorenje vrtića na Dan Općine Fužine 13. lipnja.

Izvođač radova je domaća tvrtka Euromodul iz Kukuljanova.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram