Povežite se s nama

Crna kronika

Tvrtka s područja Čavli internet prijevarom ostala bez više od osam tisuća eura

Objavljeno

na

FOTO: Ilutracija
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina vlasnika tvrtke s područja Čavli.

Naime, na službeni e-mail tvrtke zaprimljena je poruka u kojoj se pošiljatelj predstavio kao jedna novčarska institucija te je tražio aktivaciju Internet i mobilnog bankarstva. Nakon aktivacije poveznice koja se nalazila u privitku e-maila s računa tvrtke obavljena je novčana transakcija od oko 8300 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram