Povežite se s nama

Crna kronika

Tvrtka s područja Čavli internet prijevarom ostala bez više od osam tisuća eura

Objavljeno

na

FOTO: Ilutracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina vlasnika tvrtke s područja Čavli.

Naime, na službeni e-mail tvrtke zaprimljena je poruka u kojoj se pošiljatelj predstavio kao jedna novčarska institucija te je tražio aktivaciju Internet i mobilnog bankarstva. Nakon aktivacije poveznice koja se nalazila u privitku e-maila s računa tvrtke obavljena je novčana transakcija od oko 8300 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže