Povežite se s nama

Vijesti

TZ PGŽ nastavlja s promocijom, ovog puta sudjeluju na sajmu Ferienmesse u Beču

Objavljeno

na
Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na otvoranju sajmu Ferienmesse u Beču, najvećem austrijskom sajmu za odmor, putovanja i slobodno vrijeme, na kojem se predstavlja i kvarnerska turistička ponuda.

Hrvatska je zemlja partner, a zajednički nastupa 21 hrvatski suizlagač, među kojima i Turistička zajednica PGŽ. Tijekom četiri dana trajanja Hrvatska će se predstaviti s bogatim programom događanja koji uključuje brojne nastupe, prezentacije i degustacije. Primorsko-goransku županiju predstavila je Udruga rapskih samostreličara kroz jedinstveni nastup u pratnji bubnjara, plesača, zastavničara i plemstva. Uz samostreličare, održat će se i prezentacija delicija otoka Raba – Rabske torte i mustaćona te koktela „Miris, zlato i tamjan“ u izvedbi najboljeg barmena Hrvatske, Luke Faflje s mentorom Denisom Španjolom.

„Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg turističkog sajma u Beču, a posebno veliki doprinos u ovoj bečkoj turističkoj promociji dali su Primorsko-goranska županija i naš Rab s Rapskim samostreličarima. Ovaj sajam je važan za Hrvatsku, a pogotovo za Kvarner budući da su turisti iz Austrije naši stalni gosti, oni su konstanta i dobro nas poznaju, ali ne smijemo „zaspati“ jer je ponuda velika i bogata na cijelom Mediteranu i važno je razvijati motive dolaska turista, važno je uvijek iznova podsjetiti turiste što sve nudimo kroz naše turističke destinacije na otocima i u priobalju te u goranskom dijelu županije. Uz prirodne ljepote, to su kulturna, gastronomska, enološka ponuda, ali i sportski sadržaji. Uz sve je to važno istaknuti naš zdravstveni i kongresni turizam što, uz kvalitetan smještaj, Kvarner drži u vrhu popularnih cjelogodišnjih destinacija“, izjavio je župan Komadina.

„Istraživanje „Ruefa Reisekompass 2023“ koje je objavljeno početkom ove godine potvrdilo nam je da je Hrvatska i dalje u vrhu najtraženijih inozemnih destinacija za goste iz Austrije. Naša županija je na austrijskom tržištu zbog blizine, pogodne klime i izvrsne gastro ponude vrlo tražena, druga smo hrvatska regija prema ostvarenom broju noćenja gostiju iz Austrije na razini Hrvatske – lani su Austrijanci na području Primorsko-goranske županije ostvarili gotovo 2 milijuna noćenja što je jednak broj noćenja kao rekordne 2019. godine te 34% više nego 2021. godine. Zato na ovogodišnjem sajmu Ferienmesse predstavljamo cjelokupnu turističku ponudu regije s naglaskom na novitete budući austrijski gosti vrlo dobro poznaju naš kraj, a veliki broj posjetitelja našeg štanda potvrdili su nam kako za ovu godinu već imaju isplaniran odmor na Kvarneru i da nas redovito po više puta godišnje posjećuju“, poručuje Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice PGŽ.

Na štandu Turističke zajednice PGŽ Kvarner Magazin je bio među najtraženijim promotivnim materijalom, a puno posjetitelja imalo je pitanja vezano uz ponudu aktivnog odmora te uz uvođenje eura. Na ovogodišnjem sajmu predstavlja se oko 500-tinjak izlagača, a organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram