Povežite se s nama

Vijesti

U 2020. godini nastavit će se sufinanciranje obnova grobnih mjesta na Trsatu i Kozali

Objavljeno

naGradonačelnik Obersnel odobrio je prijedlog javnog poziva temeljem kojeg će se odabranim vlasnicima grobnih mjesta na grobljima Trsat i Kozala sufinancirati obnova u 2020. godini. Prijave na program sanacije podnosit će se do 24. listopada ove godine. Cilj poziva je povećati spomeničku vrijednost grobalja Kozala i Trsat, kao zaštićene kulturno-povijesne cjeline upisane u Registar kulturnih dobara RH.

Prijavljeni će se grobovi ocjenjivati i sufinancirati prema Pravilniku o korištenju sredstava spomeničke rente za provođenje Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat. Nakon što je u programom u 2018. godini sufinancirana obnova 6 grobnih mjesta (4 na Trsatu, 2 na Kozali) ukupnim iznosom od 57 tisuća kuna, za tekuću godinu rezervirano je 97 tisuća kuna kojim se obnavljaju po dva grobna mjesta na Trsatu i Kozali.

Također, na četverogodišnji je mandat imenovano novo tročlano povjerenstvo koje će obrađivati podnesene prijave, kojeg čine predstavnica Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara gradskog Odjela za kulturu, predstavnica Konzervatorskog odjela u Rijeci i predstavnik KD KOZALA d.o.o.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram