Povežite se s nama

Vijesti

U ambulanti Doma zdravlja na Kampusu od danas radi i sportska ambulanta

Objavljeno

naZamjenik župana Marko Boras Mandić, prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič predstavili su novu zdravstvenu uslugu u sklopu Ambulante Doma zdravlja PGŽ na Kampusu, tzv. Studentske ambulante.

Sportska ambulanta na ovoj lokaciji započinje s radom danas, 3. veljače 2020.godine, a raditi će  svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni. Ukoliko se ukaže potreba može se uvesti još jedan termin (treći ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni).

Prostor ambulante prilagođen je i za pristup sportaša s invaliditetom što je istaknuo zamjenik župana Marko Boras Mandić. “Potreba ovakvog oblika ambulante pokazala se prvenstveno zbog dostupnosti cijele populacije, te kako bi osobe s invaliditetom mogle imati pristup usluzi koja prije nije bila moguća u Dvorani mladosti zbog pristupa”, rekao je Boras Mandić.  O gradnji buduće dvorane u sklopu Kampusa u kojoj bi također bila ambulanta zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je kako bi se time usluga podignula na još jednu razinu više. Istaknuo je kako je ovaj projekt još jedan dokaz kako je Primorsko-goranska županije najbolja u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za sport.

Inače, sportska ambulanta u Dvorani mladosti na Trsatu (ambulanta medicine rada i sporta) dio je projekta Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, u okviru kojega medicinski tim Doma zdravlja PGŽ unazad 2 godine pružaju obvezne preglede za mlade sportaše iz klubova s područja Rijeke i županije uz dogovoru sa Sportskim savezom i Zajednicom sportova PGŽ. Osnovana je s ciljem da se registriranim sportašima klubova s područja Grada Rijeke i ostalih dijelova Primorsko-goranske županije omogući kontinuirano utvrđivanje opće zdravstvene sposobnosti od strane renomirane zdravstvene ustanove bez plaćanja naknade. Tijekom 2019. godine 2.188 sportaša je koristilo usluge Sportske ambulante iz najrazličitijih sportskih disciplina.

Primorsko-goranska županija sufinancirala je program Sportske ambulante od početka rada sa 460.552,13 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram