Povežite se s nama

Mozaik

U Bakru će se napraviti foto-točka Fineštrin

Objavljeno

na


Na inicijativu Vijeća mjesnog odbora Bakar, a uz potporu Grada Bakra, proveden je i okončan natječaj za izradu idejnog rješenja foto-točke u Bakru.

Predviđeno mjesto postavljanja foto-točke je Masarykova obala (Nova riva).

Natječaj je bio otvoren od 19. studenoga do 11. prosinca 2020. godine te se na njega javilo sedam natjecatelja odnosno autora od kojih su neki ponudili i više od jednog rješenja foto-točke. Sva ponuđena rješenja bila su vrlo kvalitetna i atraktivna tako da povjerenstvo za odabir foto-točke nije imalo ni lagan ni zahvalan posao.

Na natječaj pristiglo ukupno sedam prijava, sve su prijave bile pravovremene, a javile su se slijedeće osobe: Miljenko Šegulja, Ranko Frka, Silvestar Urlich, Melina Lazanja, Ivona Miloš, Mladen Stojić i Danijela Forempoher.

Svi prijavljeni udovoljili su uvjetima natječaja odnosno sva ponuđena rješenja imaju povezanost sa tradicijskim i kulturno-povijesnim naslijeđem i osobitostima Bakra te svako od rješenja ima potencijal foto-točke. No ipak, od pristiglih rješenja svojom kvalitetom u smislu autentičnosti, inovativnosti, maštovitosti i originalnosti istaknulo se rješenje Miljenka Šegulje.Njegov rad odlikuje kreativnost i atraktivnost te je prikladan svrsi foto-točke.

Pobjedničko rješenje foto-točke autora Miljenka Šegulje dolazi pod nazivom Fineštrin (brodsko okno). Rješenje foto-točke Fineštrin pobjednik je natječaja za foto-točku te autoru pripada predviđena nagrada. Rješenje foto-točke Fineštrin povjerenstvo je ocijenilo prikladnim za izradu, udovoljava svim propozicijama iz natječaja te je u najvećoj mjeri adekvatno svrsi foto-točke.

Po riječima autora „kao što se vidi svjetlo na kraju tunela tako pomorci vide svoj svijet u iščekivanju da se iz male okrugle slike mora pojavi nova luka ili novi grad…pogledom kroz fineštrin kada je ružno vrijeme neka svatko spozna kako je pomorcima za velike nevere ili kako se osjećaju kada je lijepo vrijeme na ulasku u prekrasan grad…ovo je možda najveći fineštrin na svijetu…“.

Tako, bakarski Fineštrin kao foto-točka oplemeniti će prostor grada i omogućiti da njegovu slikovitost mnogi ovjekovječe i ponesu sa sobom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže