Povežite se s nama

Crna kronika

U Bakru provaljeno u trgovinu, u Rijeci ukradeno više novčanika

Objavljeno

na


Između 4. i 5. siječnja u Bakru je nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu tvrtke iz Zagreba. Prema dosad utvrđenom iz trgovine su otuđeni prehrambeni proizvodi (pršut, naresci, kava i drugo) te veća količina cigareta različitih marki. Materijalna šteta cijeni se na oko 18.000 kuna.

Od 1. siječnja do danas policija je zaprimila prijave osmero građana koji su ostali bez svojih novčanika. Većina ovih kaznenih djela počinjena je na području središta Rijeke, a građanima su otuđeni novčanici na autobusnom stajalištu, na ulici, u gradskom autobusu te  u zdravstvenoj ustanovi.

Osim toga, u dva slučaju novčanici su otuđeni nakon provala u osobna vozila parkirana na području Potoka i Zameta u Rijeci u kojima su na vidnom mjestu ostavljene torbice, dok je u jednom slučaju novčanik otuđen i iz otključanog vozila parkiranog na području Viškova.

Kao i inače kod ovakvih kaznenih djela, zajedno s novčanicima otuđene su i osobne isprave, bankovne kartice, a u nekim slučajevima i PIN brojevi što je dovelo do neovlaštene uporabe kartica te druge osobne stvari oštećenih građana.

Otuđenjem novčanika oštećen je 76-godišnji hrvatski državljanin, šest hrvatskih državljanki u dobi od 32 do 85 godina i 32-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.  Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 14.600 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže