Povežite se s nama

Sport

U Baptističkoj crkvi u Rijeci postavljen teren za humanitarni košarkaški turnir

Objavljeno

na
Vladimir Matošević, inače trener u KK Zamet, inicirao je jedan vrlo zanimljiv sportski projekt na vrlo neobičnom mjestu, javlja Sportski kod.

Vladimir je sa nekoliko svojih kolega organizirao postavljanje 3×3 terena u Baptističkoj crkvi u Rijeci, na katu od okruglih 400 kvadrata, koji crkva ne koristi te tako maksimalno iskoristio prostor za sve popularniji sport u svijetu, ali i Hrvatskoj. Sami cilj, osim dodatne popularizacije ovog sporta, je pomoći i košarkašima u kolicima, no da mi previše ne pričamo, zamolili smo Vladimira da nam sam predstavi ovaj projekt.

“17.12 nam je prvi humanitarni turnir. Pomažemo košarkašima u kolicima da skupe novac za novu prikolicu kako bi lakše i jeftinije putovali na gostovanja. U planu su takvi i slični humanitarni i natjecateljski turniri jer sad imamo konačno sve termine”, najavio je.

Hvale vrijedan potez. No, zanimljivije od svega je činjenica da će se turniri odvijati na, do sada, ne popularnom mjestu za ovaj sport: crkvi. Otkud to?

“Treba naglasiti da je nosioc ovog projekta Baptistička crkva Rijeka, koja je uz donatore većim dijelom financirala ovaj projekt sa željom da u gradu u kojem je problem sa terminima u dvoranama pruži mladima mjesto gdje se mogu baviti ovim odnedavno olimpijskim sportom, 3×3 košarkom. Crkva želi svojim slobodnim prostorom biti u službi ovog grada, organizirajući razne sportske aktivnosti humanitarnog i natjecateljskog sadržaja i u budućnosti 3×3 turnira sa nagradnim fondom. Želio bih naglasiti i da smo spremni razgovarati sa sponzorima koji nam žele pomoći u ovoj ideji”, istaknuo je košarkaški trener.

Kada je u planu prvi turnir?

“Slijedećeg vikenda, točnije 17. 12 će se održati prvi takav turnir na kojem će nastupiti Košarkaški Klub u invalidskim kolicima Kostrena, Košarkaški klub Kostrena i Košarkaški Klub Zamet te polaznici programa Košarka za sve. Nastupiti će djeca mlađih dobnih kategorija. Nakon sportskog djela, na katu ispod imati ćemo priliku čuti i koncerte dva zbora u sklopu kojeg ćemo skupiti dobrovoljne priloge kako bi pomogli funkcioniranje Košarkaškog kluba u invalidskim kolicima Kostrena”, rekao je Matošević za Sportski kod.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže