Povežite se s nama

Vijesti

U centru Kastva će se napraviti garaža s vinogradom na krovu

Objavljeno

na
Odlukom o donošenju V. izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja UPU 1 dijela građevinskog područja naselja Kastav stvoreni su uvjeti za izgradnju gradske garaže u Kastvu. Ona bi se trebala graditi na mjestu današnjih dvaju parkirališta, odnosno parkirališnih platoa u blizini stare gradske jezgre. 

Garaža bi, po idejnom projektu arhitekta Idisa Turata, trebala imati oko 250 parkirnih mjesta, a prema nekim procjenama, prvi automobili u njoj bi trebali biti parkirani za tri godine.

Turato je iskoristio podzide i vrtače i buduću garažu projektirao kao zidove, a na zelenim krovovima mogla bi se posaditi vinova loza sorti koje čine belicu.

Garaža bi tako bila ukopana u vinograd i optimalno imala do 250 parkirališnih mjesta.

Kastavska gradska garaža je zamišljena kao svojevrsni „mobility hub“ odnosno mjesto gdje bi se mogli iznajmiti bicikli, romobili, a tu bi bila i punionica električnih vozila. Projekt kao takav, Grad Kastav prijavit će i na natječaje EU fondova.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram