Povežite se s nama

Vijesti

U centru Rijeke dnevno je sad čak 40-ak tisuća manje vozila

Objavljeno

na

Foto: Dean Birtić


Koronavirus je napravio svoje – dugo u Rijeci pješacima nije bilo lakše i jednostavnije prijeći cestu. Na području Grada Rijeke promet se posljednjih dana odvija bitno smanjenim intenzitetom. Potvrdio je to za Kanal Ri i rukovoditelj Sektora prometa u Rijeka prometu Danijel Frka.

– To znači da u usporedbi s normalnim odvijanjem prometa radnim danom kada se u središte grada slijeva između 55 i 65 000 vozila unutar 24 sata, danas smo negdje na 20 do 25 000 vozila – rekao je Danijel Frka.

Broj vozila u gradu se tako smanjio za više od 60%. Manji broj vozila u gradu posebice dolazi do izražaja izvan radnog vremena kada prometnice i parkirališta zjape prazni. Autotrolej je drastično smanjio broj svojih vožnji, a ni međugradski autobusi ne stižu u grad. Sve to rezultiralo je i manjim brojem prometnih problema i nezgoda.

Slična je situacija i na Krčkom mostu. Zbog policijskih kontrola provođenja mjera napuštanja prebivališta promet se odvija usporeno ali i puno slabijim intenzitetom. Voditelj TJNC-a Rijeka-Rupa-Most Krk Ante Anić naglašava kako je promet na Krčkom mostu u smjeru otoka Krka, znači vozila koja su prešla preko naplatne postaje i koja su naplaćena u ožujku ove godine u odnosu na isti mjesec lani, smanjena za 36,8 %.

Prevedeno u brojke, 136 057 vozila koliko ih je mostom prošlo u ožujku lani, ove je godine reducirano na svega 86 000, dok je dnevni protok smanjen s 4400 na svega 2800 vozila. I većinom je riječ o vozilima odnosno vozačima koji idu na posao pa je ujutro i nakon radnog vremena most i najprometniji, javlja Kanal Ri.

Sudbinu Krčkog mosta dijeli i tunel Učka kroz koji je, kako neslužbeno doznajemo, prošlo 40% manje vozila nego u ožujku prošle godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram