Povežite se s nama

Mozaik

U centru Rijeke postavljene brojne adventske kućice, sve kreće u subotu paljenjem prve svijeće

Objavljeno

na
Manifestacija Rijeka Advent 2020. organizira se s ciljem stvaranja prigodnog blagdanskog ugođaja te obogaćivanja turističke ponude grada Rijeke primjerenim sadržajima i promocijom lokalne gastro ponude i autohtonih proizvoda grada Rijeke i Kvarnera, najavili su sredinom studenog iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Najčarobniji Advent na Kvarneru, kako su ga nazvali, tradicionalno će započeti paljenjem prve Adventske svijeće na Trgu Ivana Koblera 28. studenog u popodnevnim satima.

Lampice, njih čak oko pola milijuna, već su postavljene na sve potrebne lokacije još tijekom prve polovice studenog, a proteklih dana na više lokacija stigle su i brojne adventske kućice.

U sklopu Adventskog sajma promovirat će se domaći autohtoni proizvodi i proizvođači okupljeni u sklopu Primorsko-goranske kašetice te će se omogućiti promocija njihovih proizvoda i na jednom mjestu objediniti ponuda proizvođača, zadruga i OPG-a. Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, Primorsko-goranska kašetica, okuplja 107 proizvođača, 218 proizvoda, od brojnih sorta vina, sireva, meda, pa sve do suhomesnatih proizvoda i suvenira. Na ovogodišnjem blagdanskom sajmu naći ćete sve potrebno za najfiniji domaći blagdanski stol – domaće kolače, autohtone likere, suhomesnate proizvode, orašaste plodove, ljekovito bilje, čajeve, proizvode od meda te brojne druge delicije.

Nezaobilazni, a posjetiteljima najdraži dio Adventa, Ri gastro Advent, ove godine ponovo na Trgu Riječke rezolucije priprema široku lepezu autohtonih jela. Na ovogodišnjem blagdanskom meniju naći će se izvrsna dnevna ponuda prigodnih blagdanskih jela. Moći ćete kušati sarmice u pecivu, brudet, jotu, gulaš s divljači, a sve to zaliti s kapljicom vrhunske Žlahtine. Za potpuni doživljaj blagdanske čarolije u ponudi će se naći i brojni slatki užici, koji će zadovoljiti svako nepce, poručuju iz Turističke zajednice.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram