Povežite se s nama


Riječki koordinacijski tim Inicijative „Hrvatska može bolje“ poziva sve građanke i građane Rijeke da još jednom učine vrlo, vrlo važnu stvar i pridruže se reprizi prošlogodišnjih prosvjeda za Kurikularnu reformu.

Nađimo se i ove godine na Kontu, u četvrtak 01. lipnja u 18 sati. Prosvjed će se potom s Konta nastaviti šetnjom preko Korza do Jadranskoga trga.

Hodajmo, prosvjedujmo, borimo se i izborimo  za pravo na znanje i moderno školstvo, ono koje ide ukorak s vremenom i ostatkom Europe, ono koje je zajamčeno Ustavom.

Prosvjedujmo protiv uplitanja politike i raznoraznih nazadnjačkih ideja umotanih u domoljubne floskule, prosvjedujmo protiv instant rješenja neutemeljenih i neartikuliranih, što se slijevaju s Pantovčaka ravno na sudbine naše djece, protiv sustava koji ne vrednuje znanje i trud, koji  štiti plagijatore, laž i nazadnjaštvo, koji kastrira moć zdravoga razuma.

Prosvjedujmo protiv mraka i svih i svega što se trsi zatrti sve vrijednosti znanja i modernoga školovanja. Prosvjedujmo zato što smo svi mi svjesni vrijednosti naše djece, njihovih intelektualnih mogućnosti, njihove kreativnosti: ne dozvolimo ispodprosječnima  da ih uguraju u glib.

Jer se dobro zna da je znanje moć, možda ga zato s toliko upornosti i sustavnog zanemarivanja i obezvrjeđivanja žele dovesti do apsurda.

Kao i mnogo puta do sada, Rijeka je znala pravilno koračati za pravu stvar, posve sigurno će znati  i ovog četvrtka. Ponovimo, nađemo se svi 01. lipnja  u 18 sati na Kontu.

Budimo brojni, budimo glasni, budimo tvrdoglavi. Budimo Riječanke i Riječani, poručuju organizatori.