Povežite se s nama

Mozaik

U Dražicama se 25. put tancalo i kantalo po domaći

Objavljeno

naProtekli vikend održala se folklorna večer po nazivom “Zakantajmo i zatancajmo po domaći va Jelenju”. Tradicionalno je to druženje koje se održava već 25 godina zaredom, povodom Mihoje – zaštitnika jelenjskežupe i Dana Općine Jelenje. Grobničkoj publici predstavljen je “kanat i tanac” Podravine, Gorskog kotara i Primorja, a u programu su sudjelovali plesni parovi KUD-a Petar Preradović Đurđevac, plesni par FA Zora Opatija, Ravnogorski tamburaši Ravna Gora i domaćini KUD Zvir Jelenje.

KUD Zvir iz Jelenja tako godinama organizira hvalevrijedno druženje folklornih, pjevačkih i sviračkih skupina iz cijele Hrvatske ali i šire. Grupe uvijek rado dođu u Dražice, kako bi mještanima i gostima prezentirali svoju baštinu i ljubav prema zavičaju. Prvi su na pozornicu stali grobnički mališani igrajući tradicijske dječje igrice.

– I mi Grobničani se trudimo već 46 godina u našemu KUD-u Zvir pa smo i ove godine, za vas draga publiko, priredili jedan zanimljiv program. Malo smo drukčiji. Ove godine folklorne skupine, u svojem programu, imaju umjetnički odmak pa pjesme koje inače često čujemo na našim druženjima, rekli bi mi, imaju nešto drugačiji aranžman – kazala je Gordana Juretić Perušić iz KUD Zvir Jelenje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram