Povežite se s nama


Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno 17 osoba, od kojih sedam teško, a deset lakše.

Teško su ozlijeđeni vozači motocikla, putnica na motociklu i pješaci. Osim teško ozlijeđenog 20-godišnjeg  motociklista koji je stradao u prometnoj nesreći 30. svibnja u Liburnijskoj ulici u Rijeci, motociklisti su teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama u Brseču  i Šmriki. Riječ je dvoje državljana Njemačke, vozaču i putnici na motociklu te 53-godišnjem vozaču motocikla. Pješaci su teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama u Rijeci,  Novom Vinodolskom i Malom Lošinju.

U ovom razdoblju evidentirana su 454 prometna prekršaja, od kojih najviše ili 185 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 47  prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 7 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Najveća koncentracija alkohola i najveća brzina izmjerene su 31. svibnja oko 23,50 sati na čvoru Orehovica 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen. Vozilom je upravljao brzinom od 123 km/h na mjestu na kojem je ograničenje na 80 km/h te uz koncentraciju alkohola od 2,34 g/kg. Uz to, nije odmah postupio po znakovima policije za zaustavljanje te je zbog počinjenja više prometnih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.

Vozači pod utjecajem alkohola u ovom razdoblju su zatečeni i na području Crikvenice, Velog Brguda, Rupe, Vrbovskog, Malog Lošinja, Čabra, Mrkoplja i Krka, a izmjerene su im koncentracije alkohola od  0,85 g/kg do 2,08 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima te ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu dio alkoholiziranih vozača je  zadržan, a sve osobe zatečene u prometnim prekršajima prekršajno su sankcionirane sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.