Povežite se s nama

Mozaik

U Exportu na Delti ponovno se otvaraju izložbe Retrovizor 2020 i Fiume Fantastika

Objavljeno

na


Od utorka 27. travnja do četvrtka 29. travnja 2021.g. u Exportu na Delti, u sklopu završnice programa Europske prijestolnice kulture, bit će otvorene izložbe „Retrovizor 2020“ i Fiume Fantastika – fenomeni grada“.

Galerija fotografija „Retrovizor 2020“ podsjeća na brojne značajne trenutke izdvojene iz uzbudljivog tijeka vremena u kojem je stvarana Europska prijestolnica kulture, kao i na neobična mjesta gdje su se odvijali susreti, dok izložba „Fiume Fantastika: Fenomeni grada“ tematski prati zadnjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte. Radi se o središnjoj izložbi programskog pravca Slatko i slano, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koja je zasnovana na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci.

Izložba je u drugoj polovici 2020. godine polučila sjajan uspjeh i pogledalo ju je više od 7 tisuća posjetitelja.

Radno vrijeme Exporta od utorka do četvrtka biti će između 15.00 i 20.00 sati.

Ulaz na izložbu „Retrovizor 2020“ je besplatan, dok je pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika – Fenomeni grada 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Stručna vodstva izložbama „Retrovizor 2020“ i „Fiume Fantastika“

Svakoga dana, od utorka do četvrtka, organizirana su i stručna vodstva izložbama, za koje su prijave obvezne putem e-mail adrese info@deltalab.hr, prema željenim terminima.
Stručna vodstva izložbom „Retrovizor 2020“ počinju u 17.00 sati, a izložbom „Fiume Fantastika“ u 18.00 sati.

U skladu s epidemiološkim mjerama svakoj će turi prisustvovati maksimalno 15 posjetitelja.
Stručna vodstva se ne naplaćuju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže