Povežite se s nama

Mozaik

U Exportu se početkom prosinca održava akcija “Jedna noć pod zvijezdama”

Objavljeno

naKaritativna organizacija Depaul Hrvatska 2. prosinca 2023. u prostoru riječkog Exportdrva organizira događaj usmjeren na povećanje svijes: javnos: o problemu beskućništva. Peta po redu “Jedna noć pod zvijezdama“ obuhvatit će različite sadržaje tijekom cijelog dana, a središnji će biti spavanje na otvorenom. Ovaj je događaj prvi put organiziran u Rijeci 2019. godine, kao dio “Velike svjetske kampanje spavanja na otvorenom“ u kojem je sudjelovalo ukupno 60 svjetskih metropola. Ovogodišnje spavanje na otvorenom počinje u 23:00 sata i traje do jutra, a prethodit će mu cjelodnevni program.

Raznolik program – kultura, gastronomija, sport

Osim “spavanja na otvorenom”, koji će sudionicima približiti iskustvo beskućništva, Depaul Hrvatska organizira i ostale sadržaje u prostoru Exportdrva, kojeg je za ovu priliku omogućio Grad Rijeka. Humanitarni malonogometni turnir “2vs2” započinje u 9:30 sa:, a u 16:00 nagrade pobjednicima će podijeliti Srećko Juričić, predstavnik HNK Rijeka. U večernjim satma, s početkom u 18:00 sati održat će se koncert klasične glazbe nazvan “Zvijezde koje ne prolaze”. Izvode ga riječki barokni ansambl “Collegium musicum Fluminense”, s voditeljem Davidom Stefanu]jem, Trio Veljak, a predviđen je i nastup pjevačke skupine Depaul Hrvatske, Depaul Family Singers, kojeg predvodi operni solist Voljen Grbac. Glazbeni dio programa organiziran je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom – PGŽ podružnica 3 Rijeka i Zajednicom Talijana u Rijeci.

Od 19:00 sati za uzvanike kuha Deni Srdoč, glavni chef restorana Nebo i vlasnik Hidden Wine bistroa, koji su sponzori ovoga dijela “Jedne noći pod zvijezdama”. Beskućništvo približava izložba fotografija pod nazivom “Mi i naši prijatelji” – nastala tijekom susreta s beskućnicima na mjestima djelovanja Depaul Hrvatske (autor Ivo Santini). Prije spavanja na otvorenom, koje započinje u 23:00 sata, održat će se filmska projekcija na temu beskućništva. Za sudjelovanje na humanitarnom turniru i spavanju na otvorenom potrebna je prijava.

Cjelovita i organizirana pomoć beskućnicima

Depaul Hrvatska djeluje u Rijeci od 2016. godine i dio je Skupine Depaul, koju čine vinkovske karitativne organizacije u sedam zemalja svijeta. Poslanje Depaul Hrvatske je iskorjenjivanje beskućništva što se čini putem više programa u Rijeci, organizirano i u suradnji, pružanjem cjelovite pomoći osobi u problemu beskućništva ili u riziku beskućništva. Planirano je skoro širenje djelovanja ove organizacije i u druge dijelove Hrvatske. “Jedna noć pod zvijezdama“ samo je jedna od mnogih aktivnosti Depaul Hrvatske u podizanju svijesti javnosti o problemu apsolutnog beskućništva koja ukazuje na složenu problematiku ovih društveno isključenih osoba, kao i sve veći rizik beskućništva za mnoge društvene skupine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže