Povežite se s nama

Mozaik

U Filodrammatici otvorena izložba “A sada nešto sasvim drugačije 11“

Objavljeno

na

Foto: Tanja Kanazir

U organizaciji udruge Drugo more, u četvrtak je u Galeriji Filodrammatica otvorena izložba A sada nešto sasvim drugačije 11, na kojoj se slovenski umjetnici Nika Oblak Primož Novak predstavljaju s pet kinetičkih video instalacija.

Surađujući od 2003. godine, Oblak i Novak se svojim radovima na granici stvarnosti i fikcije bave problematikom suvremenih medija i društva koje pokreće kapital. Izlagali su na gotovo svim prestižnim manifestacijama u području digitalnih umjetnosti (Japan Media Arts Festival, TransmedialeBerlin, FILE Sao Paolo, Istambulsko bijenale, itd.) i dobitnici su brojnih nagrada, među kojima je i nagrada Rihard Jakopič za najbolji individualni projekt u području suvremenih umjetnosti u Sloveniji 2019. godine. Njihovi su radovi dio javnih i privatnih zbirki od Graza, Beiruta, Hong Konga, Seula, Stockholma, do Sharjaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kao svojevrsni presjek njihove dugogodišnje umjetničke suradnje, riječka publika u Filodrammatici ima priliku vidjeti video instalacije The Box(2005.), Reality is Out (2012.) The Scream (2015.), Border Mover (2015.) i Where do we come from? What are we? Where are we going? (2019.). Ovi neobični radovi sastoje se od televizijskih ekrana koji se pokreću kombinacijom računalnog softvera i kompresora za zrak, čime se virtualni svijet videa „proširuje“ na fizički prostor galerije.

Ulaz je slobodan, a izložba je otvorena do 16. listopada, od ponedjeljka do subote od 17 do 20 sati.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram