Povežite se s nama


U hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečanost obilježavanja dva desetljeća djelovanja Veleučilišta u Rijeci.

Tijekom 20 godina rada i razvoja Veleučilište u Rijeci izraslo je u moderno i prepoznatljiva visoko učilište sa jasnom strategijom ispunjavanja svoje vizije i misije. Sa svojih 9 preddiplomskih stručnih studija i 5 specijalističkih diplomskih stručnih studija obogatili su visoko školstvo u gradu Rijeci, županiji te cijeloj Hrvatskoj.

Veleučilište u Rijeci u izvršenju svoje misije obrazovalo je i obrazuje brojni stručni kadar i to utemeljeno na praksi i stručnim znanjima specifičnih za pojedina područja interesa kroz izvođenje stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija te izvođenjem posebnih programa s ciljem omogućavanja stalnog usavršavanja.

Za Županiju je, pored Sveučilišta, od posebne važnost postojanje ovakve visoko obrazovne institucije i stvaranja stručnog kadra koji prati gospodarski razvoj i koji odgovara društvenim i gospodarskim potrebama Županije i regije u kojoj se Veleučilište nalazi i djeluje. Županija je od samih početaka surađivala s Veleučilištem na brojnim projektima, prvenstveno putem županijskog Centra za PRR na projektima vezanim uz poljoprivredu i obnovu naših autohtonih sorti i proizvoda počevši od proizvodnje pjenušaca u Bakru i Vinodolu do stvaranja nasada maruna u Lovranu.

Prošle godine potpisan je Ugovor o suradnji u pokretanju novog studija – Održivi agorturizam za koji se nadamo da će skoro i saživjeti s obzirom na utvrđene potrebe poljop.gospodarstva i interes budućih studenata. Na taj bi se način ostvario spoj dviju važnih djelatnosti – poljoprivrede i turizma te ohrabrilo i potaknulo razvoj ruralnog turizma u našoj Županiji, zasnovano na znanju a sve u pravcu održivog razvoja regije u budućnosti ali i zadržavanja i otvaranja novih radnih mjesta na ruralnim područjima – naročito Gorskog kotara i unutrašnjosti otoka.

Čestitke na uspješnom radu u ime Župana uputila je pročelnica UO za turizam, poduzetnišvo i ruralni razvoj.