Povežite se s nama

Vijesti

U HTŠ-u u Opatiji obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Objavljeno

na
Ovog tjedna je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hotelijersko – turističkoj školi u Opatiji.

Tom prilikom su policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Opatija, Marina Sverić i volonter Gradskog društva crvenog križa Opatija Ivan Cerovac održali interaktivno predavanje putem prezentacije učenicima četvrtih razreda te ih upoznali s razlogom obilježavanja navedenog Dana.

Između ostalog, Marina Sverić se osvrnula na statističke podatke na nivou Policijske uprave primorsko – goranske za osam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, oblicima nasilja nad ženama, koje su najčešće karakteristike nasilnika u partnerskoj vezi, faze  razvoja nasilničkih partnerskih veza, kako pomoći ženi žrtvi nasilja i pružiti joj podršku i kome se obratiti.  Putem primjera izmišljenih priča  učenici su sudjelovali u „pogađanju“ radi li se o nasilju u obitelji i kakvom nasilju u obitelji (psihičko, tjelesno, ekonomsko), prezentirani su im mitovi koji se najčešće povezuju s nasiljem prema ženama, te činjenice.

Na edukativnom predavanju sudjelovalo je 40 učenika uz nazočnost profesora Sandija Bašića, volonterke GDCK-a Vanje Moćan i ravnateljice GDCK-a dr. Đane Pahor.

Tijekom edukacije učenici su zainteresirano slušali predavanje i aktivno u njemu sudjelovali, te su im podijeljeni letci  projekta „Lily“.

Na kraju predavanja učenike je posjetio Tomislav Milković, načelnik Policijske postaje Opatija u pratnji ravnateljice škole prof. Ksenije Beljan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže