Povežite se s nama


Na kupalištu u Ičićima te u ACI marini danas su zavijorile Plave zastave.

Svake godine udruga Lijepa naša, kao dio svjetske zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education – FEE sa sjedištem u Danskoj, dodijelila je Plavu zastavu plažama i marinama na Jadranu kao simbol kvalitete i uređenosti.

Prestižna oznaka Plava zastava dodjeljuje se plažama koje zadovoljavaju zahtjevne kriterije koji u obzir uzimaju kakvoću mora, očuvanost obale, uređenost i razinu usluge i sadržaja koja se posjetiteljima plaža nudi, kao i niz drugih.

Na plaži Ičići plavu je zastavu podigao direktor poduzeća „Parkovi“ Raul Degano, a u marini Ičići čast podizanja pripala je Zoranu Srdiću, recepcioneru koji je obilježio 25. godina rada u ACI marini. Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić, direktorica Turističke zajednice Ičići Tatjana Bartolin, ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija, Lovran i M. Draga Fernando Kirigin, predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić, direktor nautike Branimir Mađer i direktor ACI marine Opatija Ivica Škec.