Povežite se s nama

Mozaik

U Kastvu održana radionica bosanskih pita i slastica

Objavljeno

na
Radionica bosanskih pita i slastica održana danas u kastavskoj peknjici zainteresirala je brojne građane i posjetitelje Kastva. Bureke, sirnice, zeljanice, pite od tikvica, baklave, hurmašice i druge slastice pripremale  su članice Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Kastva objašnjavajući način izrade tijesta i razvijanja pita.

Posebno oduševljena bila je trinaestogodišnja Mara Bagadur iz Srdoča koja je rekla da su  baklave bolje od svih kupovnih koje je do sada probala. Riječanka Nataša Brozić svratila je na radionicu i degustaciju bosanskih pita i slastica nakon treninga u kastavskoj šumi. „Hipnotizirana sam na sve načine, osim što sve izgleda predivno i ne znam što je ukusnije, posebno su me oduševile gospođe koje su pripremale sve, prelijepo izgledaju, nijedna nema niti jednu boru na licu, dočekale su nas s predivnim osmijehom, tako da sam zaključila da definitivno moram prijeći na ovu prehranu“, rekla je Nataša.

Radionica je organizirana u sklopu Programa povodom Dana Grada Kastva i tek je jedna u nizu aktivnosti Vijeća na čelu kojeg je Nafa Delimehić i koja je zahvalila Gradu Kastvu na podršci u organizaciji radionice kao i Primorsko-goranskoj županiji.

„Grad Kastav nas prati u svim našim aktivnostima koje organiziramo tijekom cijele godine, a moram napomenuti da je ideja za radionicu došla iz Primorsko-goranske županije, od pročelnice za poslove Župana i Županijske skupštine Ermine Duraj koja nas je danas i osobno posjetila zajedno s predstavnicima Grada Kastva. Zajedno sa svojim kolegicama iz vijeća Sevdom Rožajac, Tahirom Mušanović, Nurom Bubahmetović i Hikmetom Tirić planiramo organizirati sličnu radionicu jer je veliki interes građana, što nas je posebno razveselilo.“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže