Povežite se s namaProteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Teže je ozlijeđen 20-godišnji hrvatski državljanin u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 10. ožujka oko 6.15 sati na autocesti A6 kod Vrbovskog. Upravljajući vozilom marke Opel Vectra, zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera Delnica prema  Zagrebu izgubio je nadzor nad vozilom i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Karlovac.

Tijekom vikenda policija je u prometu evidentirala i počinjenje prekršaja. Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 65-godišnjeg vozača osobnog vozila kojeg je policija u subotu, 10. ožujka oko 13.40 sati zatekla na području Bribira. Vozilom marke Toyota,riječkih registarskih oznaka, upravljao je pri koncentraciji alkohola od 2,59 g/kg.

Istoga dana oko 17 sati, na graničnom prijelazu Rupa, zatečen je u prekršaju i 50-godišnji talijanski državljanin. On je na izlasku iz Republike Hrvatske upravljao osobnim vozilom marke BMW, talijanskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja priveden je u službene policijske prostorije  te  je sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima.

U Crikvenici je pak priveden  41-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel Corsa, bez registarskih oznaka, koji je zatečen oko 20.30 sati na području Novog Vinodolskog. Neregistriranim vozilom je upravljao bez ikakvih dokumenata i prije stjecanja prava na upravljanje. Prekršajno je kažnjen prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o osobnoj iskaznici.

Jučer oko pola noći na području Kastva zaustavljen je 35-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa Romeo, riječkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg. Uz navedeno, vozilom je upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, bez položenog vozačkog ispita. Kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U cilju veće sigurnosti u prometu i manjeg broja nesreća, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na veći oprez te dosljedno i odgovorno poštivanje prometnih propisa.