Povežite se s nama

Vijesti

U KBC-u Rijeka je i dalje omogućena pratnja na porodu

Objavljeno

na
Pogoršanje epidemiološke situacije i sve veći porast broja zaraženih, pojačao je interes javnosti za informacijama o prisustvu pratnje na porodu u KBC-u Rijeka.

Sukladno zaključcima sa sastanka Kriznog stožera KBC-a Rijeka, na Klinici za ginekologiju i porodništvo dozvoljeno je prisustvo pratnje na porodu uz nošenje osobne zaštitne opreme i poštivanje svih preventivnih epidemioloških mjera za suzbijanje bolničkih infekcija.

„U KBC-u Rijeka intenzivno pratimo situacije i razvoj kako epidemije, tako i drugih parametara koji se reflektiraju na  kvalitetu liječenja pacijenata doslovce iz sata u sat. Prilagođavamo rad diktatima zaštite zdravlja, balansiramo mjere, a sve kako bi svi naši pacijenti dobili kvalitetnu zdravstvenu uslugu u pogledu liječenja i zaštite zdravlja. No važno nam je slijediti koncept  ukupnog zdravstvenog blagostanja, u koje definitivno spada i nazočnost pratnje (bliske osobe) tijekom poroda djeteta. Svjesni smo da je riječ o jedinstvenom iskustvu roditelja i bliskih osoba, tj. obitelji koje nema alternative i naši djelatnici i cijeli bolnički sustav trudi se i nastojat će i u budućnosti osigurati mogućnost boravka pratnje tijekom poroda, uz maksimalno poštivanje preporuka nacionalnog kriznog stožera i svih drugih mjera zaštite od širenja COVID-19 virusa” – ističe ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić.

Osnovni uvjet za prisustvo na porodu je COVID putovnica i/ili valjani PCR test ako je vremenski izvediv, odnosno iznimno, ako nema dovoljno vremena za izvođenje PCR testa obavezno je nošenje osobne zaštitne opreme – nošenje vizira, FFP2 maske, zaštitnog ogrtača i rukavica.

Detaljnije je dolazak rodilje u bolnicu na porod, u pratnji bliske osobe opisao doc. dr. Marko Klarić, v. d. predstojnika Klinike za ginekologiju i porodništvo:

“Par dolazi u Kliniku i javlja se sestri na ulazu koja provjerava njihov epidemiološki status tj. podatke. U slučaju da imaju COVID putovnicu (kao dokaz da su preboljeli COVID-19 ili su cijepljeni) ili pak imaju negativan nalaz PCR testa, odlaze u rađaonu. Ako rodilja nema rezultat PCR testa, tada će je testirati u bolnici i dobit će rezultat unutar 3 sata. Pratnja koja ima COVID putovnicu i negativan rezultat PCR testa može nazočiti porodu, uz nošenje zaštitne opreme (vizir, zaštitno odijelo, rukavice). Ako osoba u pratnji nema COVID putovnicu ili negativan PCR nalaz, provest će se epidemiološka anamneza, i ako je pozitivna (pokazuje simptome karakteristične za prisutnost virusa COVID-19) tada se upućuje hitno na PCR testiranje. Ako je epidemiološka anamneza negativna, pratnja može nazočiti porodu u rađaoni uz poštivanje mjera nošenja osobne zaštitne opreme tj. uz obvezno nošenje vizira, FFP2 maske, zaštitnog ogrtača i rukavica.”

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram