Povežite se s nama

Vijesti

U KBC-u Rijeka predstavljen uređaj za dijagnostiku vrijedan 550.000 kuna

Objavljeno

na
Zahvaljujući sredstvima doniranim od strane Zaklade Maria Krocker-Tuskan iz Sjedinjenih Američkih Država, KBC Rijeka nabavio je 550.000 kuna vrijedan sofisticirani višenamjenski uređaj za dijagnostiku periferne mikrocirkulacije TIVITA namijenjen liječenju pacijenata.

Na predstavljanju uređaja u Zavodu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu na lokalitetu Sušak ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić zahvalio se Zakladi na brizi za zajednicu naglasivši da ukupna vrijednost donacije iznosi 972.000 kuna te će drugi dio donacije biti iskorišten za nabavku digitalnog dermatoskopa.

Zamjenica ravnatelja dr. sc. Diana Maržić je govoreći o opremanju istaknula da ove godine KBC Rijeka zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva ulaže 36 milijuna kuna u novu opremu koja će podići razinu zdravstvene usluge za pacijente.

O važnosti doniranog uređaja za rad Zavoda za podvodnu i hiperbaričnu medicinu govorio je njegov pročelnik dr. Boris Reinić koji je podsjetio da je upravo KBC Rijeka otvorio prvi hiperbarični centar u javnom zdravstvu koji već godinama uz multidisciplinarni pristup pacijentima pruža najbolju moguću uslugu.

Karakteristike i funkcionalnost samog uređaja za dijagnostiku periferne mikrocirkulacije TIVITA predstavio je dr. Mario Franolić, specijalist hitne medicine i liječnik na Zavodu. Riječ je o tehnološki inovativnom vrhunskom uređaju za slikovnu prezentaciju i evaluaciju statusa perifernog tkiva, prije svih kroničnih rana i okolne kože koji podatke prikazuje u vrlo kratkom vremenskom intervalu od samo 10-ak sekundi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram