Povežite se s nama
Jučer je na šumskom području Klane pokraj Rijeke policijski službenik interventne policije pronašao jedno zaostalo minsko-eksplozivno sredstvo. Na mjestu pronalaska policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako je riječ o ručnoj bombi tzv. „breda“, talijanskog porijekla iz 2. svjetskog rata, koju su izuzeli i bit će uništena prema pravilima struke.

Policija i ovom prilikom poziva građane da odmah prijave svaki pronalazak oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih eksplozivnih sredstava. Pronađene predmete ne smije se dirati ni pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 na mjesto događaja će doći specijalizirani policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način preuzeti i uništiti.

Iz policije posebno mole građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, kontejnerima ili na odlagalištima otpada. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili nadležnu policijsku postaju. Po predmete će doći i sigurno ih preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Detaljne informacije o legalizaciji oružja i provedbi spomenute Akcije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.