Povežite se s namaKonferencijom za medije najavljen je 11. Kup Hrvatske u košarci u kolicima. Program su predstavili  tajnik Košarkaškog kluba Kostrena Siniša Kuharić i članica KK Kostrena Lukrecija Tomušić te načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu Općine Kostrena Teodor Jokić i  predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica, koji je izrazio zadovoljstvo pristupom organizaciji. 

Košarkaški klub Kostrena organizator je završnog natjecanja Kupa Hrvatske u košarci u kolicima u sezoni 2017/2018. koje će se održati 12. i 13. svibnja 2018. u Sportskoj dvorani Kostrena.

Kako je najavio Siniša Kuharić, Kostrena će ugostiti devet ekipa: Zagreb (Zagreb), Vukovi (Zagreb), Zadar 1 (Zadar), Zadar 2 (Zadar), Varaždin (Varaždin), Koprivnica (Koprivnica), Brod 1 (Slavonski Brod), Brod 2 (Slavonski Brod) i Kostrena (Kostrena).

Tjedan uoči samog Kupa, održat će se niz promotivnih aktivnosti. U utorak, 8. svibnja u 20 sati na rasporedu je pokazna utakmica Kostrena-Istra dok je za srijedu 9. svibnja s početkom u 17 sati predviđena radna akcija uređivanja košarkaškog igrališta Osnovne škole Kostrena. U četvrtak, 10. svibnja u 18 sati, u Sportskoj dvorani Kostrena bit će postavljena izložba fotografija “Povijest košarke u kolicima na Kvarneru”, a u petak 11. svibnja košarka u kolicima bit će predstavljena učenicima Osnovne škole Kostrena.