Povežite se s nama

Sport

U Kostreni održan 14. Kup Nikole Medanića u sportskom ribolovu

Objavljeno

na

Protekle nedjelje, 22. rujna, u Kostreni je održan 14. Kup Nikole Medanića u sportskom ribolovu koji organizira ŠRD Kostrena potporu Općine Kostrena, u spomen na jednog od osnivača i vrsnog ribolovca.

Na ovogodišnjem Memorijalu sudjelovalo je 19 mješovitih parova iz 13 klubova, uz šest domaćih i slovenski par iz kluba Marinar iz Kranja, čime je Memorijal dobio međunarodni karakter. Zona ribolova iz usidrenih brodica protezala se od uvale Svežanj do termoelektrane Urinj.

Ulov je i ove godine bio dosta slab, tek neznatno bolji od prošlogodišnjeg. Ulovljeno je 306 komada ribe, ukupne težine od 21,3 kilograma, a najveću ribu od 1.224 grama ulovila je Ivana Kukec iz riječkog Lubena. Najviše su se lovili arbuni, knezi i fratri dok je za ješku najčešće korištena dagnja i lignja.

Višestruki pobjednici Memorijala Marija Gržančić i Andrija Orlić iz puntarskog Arbuna , obranili su naslov i ove godine, s ukupnim ulovom od 2.858 grama. Drugo mjesto osvojili su Stella Elkasović i Bogoslav Mauna iz ŠRD Kostrena s tek neznatno slabijim ulovom od 2.536 grama ribe, dok je treće mjesto pripalo Lovorki i Albinu Pobor iz ŠRD Oslić iz Selca s ulovom od 2.350 grama.

Vaganje ulova i proglašenje pobjednika održano je u prostorijama ŠRD Kostrena u Žurkovu, a najuspješnijim parovima pehare je uručila zamjenica općinskog načelnica Đurđica Matešić-Bilobrk.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram