Povežite se s nama

Vijesti

U Kostreni potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu “Stori po svoju”

Objavljeno

na
U Općini Kostrena potpisani su prvi partnerski ugovori za usluge edukacije na projektu “Stori po svoju”, pilot programusocijalnog uključivanja djece i mladih. Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta “Stori po svoju”, kojim se djeci i mladima želi osigurati bolje uvjeteobrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti ih nasocijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.

U prvom krugu javne nabave odabrani su Centar tehničke kulture Rijeka za edukacije u STEAM području, Zajednica ponuditelja koju čine Udruga za razvoj civilnog društva SMART i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava za radionice osobnog i profesionalnog razvoja i područja poduzetništva te RI ROCK j.d.o.o. za organizaciju radionica upodručju kulture.

U tijeku je postupak Javne nabave i za preostale dvije grupe edukacija poduzetništvo, održivi razvoj i društveniangažman.

Ugovore su potpisali načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić, izvršna direktorica Udruge za razvoj civilnog društva SMARTZvijezdana Schulz Vugrin, predsjednica koordinacijskog tima SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava Tina Kovačić i članica uprave RI ROCK j.d.o.o. Jelena Martinčić.

Prijavitelj i nositelj projekta je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena koji je zadužen za upravljanje projektom čije je trajanje do veljače 2023. godine. Ukupna odobrena sredstva iznose nešto preko 2,7 milijuna kuna, a projekt se financira u ukupnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ravnateljica Centra kulture Kostrena ovom je prilikom najavila dinamiku kojom će se projekt razvijati u idućim mjesecima: “Nakon potpisivanja ugovora slijedi kreiranje plana održavanja radionica te provođenje radionica za koje vjerujemo da kreću kroz petnaestak dana. Prvi ciklus radionica mora završiti do kraja ožujka 2022. godine, a tada da nas čeka vrlo intenzivan period.

U STEAM području predviđeno je održavanje 15 tematskih radionica u dva ciklusa i to Makers radionica, Robotika, Razvoj IT rješenja, Robotika i programiranje za najmanje, Game studio, Izrada terenske društvene igre, Grafički dizajn, Digitalna fotografija, Digitalna ilustracija, Radionica animacije, 3D modeliranje, Maketarstvo, Digitalno pripovijedanje, Radionica stripa te Radionica izrade slikovnice.

U području osobnog i profesionalnog razvoja provest će se kroz dva ciklusa u 5 tematskih radionica: Osobni i profesionalni razvoj, Kako uočiti i odgovoriti na potrebe lokalne zajednice, Društveno poduzetničke inicijative, Aktivno građanstvo i Društveni angažman. Područje kulture obuhvaća 4 vrste radionica u dva ciklusa: plesne, likovne, keramičarske i radionice glazbe.

Projekt “Stori po svoju“, namijenjen je djeci i mladima u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka. Prijave za radionice bit će objavljene na mrežnim stranicama Centra kulture Kostrena, portalu Naša Kostrena te na društvenim mrežama projekta kao i na mrežnim stranicama partnera projekta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram