Povežite se s nama

Vijesti

U Kostreni sve više neodgovornog odlaganja otpada i devastacija opreme na obalnom putu

Objavljeno

naNa području Općine Kostrene zadnjih dana imaju povećane poteškoće s građanima koji se neodgovorno ponašaju prilikom odlaganja otpada.

Tim povodom oglasili su se priopćenjem:

“Svjesni smo da je vrijeme kada moramo ostajati kod kuće najbolje kratiti korisnim radovima u kući i oko nje, no ne smijemo pri tom zaboraviti i na odgovorno ponašanje prema otpadu. Osim narušenog estetskog dojma čitavog mjesta, riječ je i o potencijalnom ekološkom problemu radi velikih količina nepropisno odloženog različitog otpada, a komunalni redar Općine Kostrena tijekom današnjeg obilaska dokumentirao je čak 22 takve lokacije diljem Kostrene.

Posebne okolnosti utjecale su na promjenu dinamike rada u komunalnim poduzećima i reciklažnim dvorištima radi čega je i upućen apel građanima da smanje količine otpada koliko je moguće, međutim usluga odvoza glomaznog otpada na području Kostrene kao i do sada može se naručiti putem telefonskog broja 051/209 051 koji je istaknut na općinskim mrežnim stranicama te na broj mobilnog telefona 099/300 6790 . Usluga je za mještane Kostrene besplatna i nema potrebe da otpad odlažemo na javnim površinama. Završit će i ova situacija s koronavirusom, ukinut će se mjere, vratit ćemo se na ulice i šetnice, zato dajmo sve od sebe da nas dočekaju čiste i uredne, kako i dolikuje mjestu poput Kostrene.

S osobitim žaljenjem tijekom obilaska utvrđeno je i nekoliko devastacija opreme na obalnom putu. Značajna šteta ponovno je pričinjena na novouređenom sanitarnom čvoru kod plaže Spužvina koji je netom obnovljen nakon devastacije koncem prošle godine.  U godini koja će biti posebno financijski zahtjevna i kada ćemo sva sredstva trebati usmjeriti u oporavak gospodarstva, budimo savjesni, čuvajmo našu Kostrenu i našu zajedničku imovinu”, poručuju iz općinske uprave.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram