Povežite se s namaŽupan Zlatko Komadina posjetio je danas Kraljevicu u kojoj je danas posebno svečano jer slavi svojeg zaštitnika Sv. Nikolu. Čestitke povodom Dana Grada župan je prvo uputio na svečanosti otvorenja novouređene zgrade Doma zdravlja PGŽ u Kraljevici, projektu vrijednom preko 5 milijuna kuna, a potom i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u Frankopanskom dvorcu. U pratnji gradonačelnice Nade Turina Đurić župan je posjetio i Posjetiteljski centar “Putovima Frankopana”, kao i pomorsko dobro.

“Primorsko-goranska županija godinama ulaže u nove standarde Doma zdravlja, u razvoj primarne zdravstvene zaštite. Grade se novi i rekonstruiraju stari objekti. Ovdje smo uložili 4.5 milijuna kuna, zajednički s Gradom Kraljevicom, da se otvore nove ordinacije i podigne razina standarda kako bi građani Kraljevice imali na jednom mjestu kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, poručio je župan Komadina prilikom otvorenja.

“Svi oni koji znaju kako je izgledala naša ambulanta prije godinu dana, znat će što su dobili”, rekla je gradonačelnica Kraljevice Nada Turina-Đurić izrazivši nadu da će se objekt otvoriti prije Božića te da je zgrada Doma zdravlja lijep poklon zdravstvenim djelatnicima i građanima Kraljevice.

Proširenjem objekta, površina zdravstvene stanice povećala se s 387,25 m² na 617,41 m², čime je dobiven prostor za  još jednu ordinaciju opće medicine. Preuređeni su prostori za stomatološku i pedijatrijsku ordinaciju kao i čekaonice te sanitarni čvorovi.

Postojeća građevina je po tipologiji stambena vila u parku koja je sredinom prošlog stoljeća prenamijenjena u zgradu javno -zdravstvene namjene. Objekt je u vlasništvu Grada Kraljevice, a u zakupu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

Vrijednost radova iznosi 4.854.404,19 kuna, od čega je Primorsko-goranska županija osigurala iznos od 2.300.000 kuna – tijekom 2016.godine realizirana su sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna (milijun kuna prenesenih iz Proračuna 2015. g te milijun iz proračuna 2016 godine). U Proračunu Primorsko-goranske županije za 2017. osigurana su sredstva u iznosu od 300.000 kuna za konačnu realizaciju projekta.

Ostatak financira Grad Kraljevica dijelom iz vlastitih sredstava i kredita. Izvođač radova je Izgradnja d.o.o. Crikvenica dok je nadzor obavljao Forel Projekt d.o.o. iz Zagreba.