Povežite se s nama

Mozaik

U Krku predstavljena slikovnica “Legenda o šurlicama” autora Ivice Brusića Bruje i Saše Lončarića

Objavljeno

na
U nedjelju, 2. lipnja 2024. u krčkoj galeriji Decumanus održana je promocija slikovnice “Legenda o šurlicama” autora Ivice Brusića Bruje i ilustratora Saše Lončarića. Uz autore, slikovnicu je predstavila i prof. Daria Papa.

Slikovnica je napisana u dvojezičnom izrazu, na čakavštini i standardnom jeziku, što je čini posebnom a samim tim je također namijenjena mladim a i onim starijim čitateljima i van našeg otoka.

Šurlice, poznati otočni gastronomski brand, imaju daleku povijest u kuhinjama naših baka, ali baš ta nepoznanica o njihovom porijeklu,autoru je dala ideju za ovakav projekt i tako je nastala Legenda o šurlicama,a po riječima autora,kao i sve legende,možda će se u budućim generacijama ova priča prihvatiti kao i istinita.

Promociji su prisustvovali, uz gradonačelnika grada Krka Darija Vasilića i načelnika općine Malinska-Dubašnica Roberta Antona Kraljića, roditelji, mnogi prijatelji i znalci poznatog Bruja, a posebna gošća je bila Ivana Berković, za čije je liječenje u Turskoj, autor donirao sav novac od prodaje slikovnica s promocije. To je bio i dodatni motiv svim prisutnima da i sami kupnjom slikovnice sudjeluju u tom hvalevrijednom činu, piše Kristina Nenadić za Otok Krk.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže