Povežite se s nama

Vijesti

U Lovranu i Medveji krenula brza sanacija onečišćenja na plažama, pomogli i građani

Objavljeno

na


Na više plaža na području Liburnije proteklih su dana zabilježena onečišćenja, koja ipak nisu ni približno značajna kao što je to bio slučaj u Kostreni nakon što je lož ulje iscurilo iz termoelektrane Rijeka ili u Ližnjanu u Istri.

Općina Lovran se putem društvenih mreža zahvalila Lučkoj kapetaniji Rijeka i lučkom kapetanu Darku Glažaru, kao i svim građanima koji su prijavili onečišćenje i sudjelovali u iznimno brzoj i promptnoj reakciji njegove sanacije na plažama na podučju Općine Lovran.

U ponedjeljak, odmah po zaprimanju prijave, službenici Lučke kapetanije su izašli na teren, izuzeli uzorke, te je bez odgode angažirana tvrtka za sanaciju onečišćenja Dezinsekcija d.o.o. Rijeka koja je započela s uklanjanjem onečišćenja i sanacijom štete na plažama u Lovranu.

Sukladno operativnom planu prvo je obrađena plaža Peharovo, a zatim plaža Medveja, na kojima je uočena najveća količina onečišćenja, a nakon toga je započeo obilazak kompletnog obalnog pojasa te se sanacija onečišćenja nastavlja. Izuzeti uzorci poslani su na laboratorijsku analizu kako bi se utvrdio njihov izvor, a odgovorne će se teretiti za trošak, ističu iz Općine Lovran.

Čišćenje plaže Medveja nastavlja se u četvrtak. “Dragi prijatelji Medveje, a znamo da vas ima nemali broj. Sutra s početkom u 10h organiziramo nastavak čišćenja plaže. Bilo bi lijepo da nam se pridruži tko je u mogućnosti. Sa sobom ponesite: stare kante, lopatice, škovacere, špatule, rukavice, obučite staru robu i obujte stari postoli. Svakako uzmite i puno dobre volje! Vidmo se!”, poručili su iz udruge “Za Medveju”.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2022.
Dana 29.11.2022.godine počinju radovi na održavanju kanalizacijskog kolektora u ulici Janka Polića Kamova. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj regulaciji, te se mole sudionici na poštivanje iste. Radovi će se provoditi u noćnom terminu (21-06 sati).Predviđeni završetak radova je 30.1.2023.godine

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram