Povežite se s nama

Vijesti

U Matuljima 400 ljudi tražilo propusnicu, obrađeno je 100 zahtjeva

Objavljeno

na

Stožer civilne zaštite u Općini Matulji tijekom utorka je primio čak oko 400 zahtjeva za izdavanje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta. Tim povodom javnosti se obratila zamjenica načelnika Eni Šebalj.

“Dragi građani Općine Matulji, samo je jučer stiglo oko 400 zahtjeva za izdavanje propusnica uz bezbroj telefonskih poziva zbog pitanja i pojašnjenja. Jučer je obrađeno oko 100 vaših zahtjeva te su izdani odgovori ili potvrde na iste. Bilo je puno opravdanih zahtijeva, puno problema vezanih uz prebivalište ili boravište koji se ne podudaraju sa stvarnim mjestom stanovanja što u ovakvim situacijama predstavlja probleme, ali i zahtjeva koji mogu pričekati kako bi ograničili kretanje i mogućnost prijenosa zaraze sveli na minimum. Nastojat ćemo maksimalno sagledati sve vaše probleme i riješiti sve što je u našoj moći”, poručila je Šebalj.

Apelirala je na svoje sugrađane da se pridržavaju mjera.

“Život ne može stati, ali može usporiti kako bi spriječili još ozbiljnije i strašnije posljedice. Ne želimo gledati ljude na respiratorima! Često žalimo zbog svakodnevnog stresa, strke i prebrzog načina života koji ne možemo zaustaviti, odmoriti se. Upravo sada imamo prilike stati, predahnuti, pročitati knjigu, pogledati film… raditi ono što već dugo želimo a nemamo vremena, pokušajmo iz ove loše situacije izvući nešto dobro. Zato Vas još jednom pozivam da ograničite kretanje. Ne izlazite ako ne morate! Ne zahtijevate potvrde ako vam zaista nisu nužne, kako ne bi uzrokovali rast novooboljelih te potakli još oštrije mjere u kojima više neće biti prostora za kretanje niti za one kojima je to neophodno. Za sada se svi odlično držimo uputa, većina nas nosi maske, rukavice, ceste su prazne… Neka tako i ostane kako bi se što prije sretali i rukovali na ulici! Do tada slušamo se preko telefona, dopisujemo putem email-a, tu smo za sve Vaš potrebe i pitanja. Sretno nam svima!”, rekla je Šebalj na kraju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram