Povežite se s nama

Mozaik

U MOHO centru održat će se predavanje “Astrofotografija, najteži oblik fotografije”

Objavljeno

na

Foto: Lovro DujnićFestival Opatija poziva u Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić u Voloskom na predavanje „Astrofotografija, najteži oblik fotografije“ u subotu, 14. prosinca 2019. s početkom u 18 sati. Predavanje će održati Lovro Dujnić.

Astrofotografija je specijalan tip fotografije koji nam omogućava da vidimo detaljno i u boji daleke objekte u svemiru. Napredak tehnologije je omogućio da se možemo baviti snimanjem dalekih galaksija i maglica bez mukotrpnog snimanja i razvijanja na film što otvara vrata za razne vrste procesa kojima se dobivaju najbolji rezultati i fenomenalne fotografije sa ruba svemira.

Lovro Dujnić (1991. Maribor) je stručnjak za mehatroniku, elektroniku i astronomiju. Tijekom obrazovanja za mehatroničara u Strojarskoj tehničkoj školi Faust Vrančić u Zagrebu počinje razvijati vlastite inovacije koje predstavlja na nizu smotri, natjecanja i festivala. Za inovaciju ‘Znanstveno vozilo upravljano internetom’ osvojio je brojne nagrade na cijenjenim natjecanjima: Bruxelles – zlato i Grand Prix; Nurnberg – zlato; Krakow – srebro; Inova Zagreb – zlato; Moskovski institut znanosti – Specijalna nagrada za najbolje znanstveno rješenje; nagrada Ministarstva za strukovno obrazovanje, … Ostali projekti i ostvarenja: Primanje signala iz meteoroloških satelita, dekodiranje podataka i slika; Osnivanje udruge Centar za tehničku edukaciju mladih Nikola Tesla; Mentor i voditelj natjecanja „Balon stellar – stratosfera“ u organizaciji udruge Team Stellar za srednjoškolce; Astrofotografija dubokih svemirskih objekata pomoću DSLR aparata, reflektorskih teleskopa, motoriziranih montaža, te softverska obrada slike. Zaposlen je kao suradnik u nastavi stručnih predmeta u Strojarsko tehničkoj školi Faust Vrančić, Zagreb.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram