Povežite se s nama

Mozaik

U MOHO centru u četvrtak večer fizike uz promociju knjige

Objavljeno

na
Festival Opatija poziva u četvrtak, 14. studenog 2019. s početkom u 19 sati u Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centar u Voloskom na večer fizike uz promociju knjige “Blesimetar Drugi” autora dr. sc. Saše Cecija, čestičnog fizičara sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković.
Zašto nam je hladno kad ulazimo u more, a poslije ne; Zašto bolje pjevamo u kupaonici; je li ispravno reći da se “znojimo kao svinje”; Zašto je Sašina priča o Tesli tako fenomenalna?; Zašto sunce nije najjače u podne?
Večer fizike uz promociju knjige i druženje s autorom bit će glazbeno popraćena, u stilu pisanja knjige koja za svaku priču ima i svoj soundtrack. Dođite i poslušajte brojne priče i crtice iz života čestičnog fizičara.

Knjiga je napisana toliko kreativno, duhovito, inteligentno i popularno, da vjerujem kako bi ovaj tekst trebao biti vrlo privlačan najširem krugu publike. (Igor Rudan)

O autoru:
Saša Ceci je čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković i CERN-a, jedan od autora i voditelja znanstvene emisije HRT-a Treći element, dopredsjednik Hrvatskog fizikalnog društva, autor bloga Blesimetar (i istoimene knjige) na portalu Jutarnjeg lista, jedan od organizatora i voditelja zagrebačkih Skeptika u pubu od samih njihovih početaka, popularizator fizike na Facebooku, član Malog vijeća Sindikata znanosti i urednik više udžbenika iz fizike za osnovnu školu. Uz sve to, povremeno drži nastavu na Sveučilištu u Zagrebu. Oženjen je i ima dvoje djece, a u slobodno vrijeme voli svirati gitaru (što ne znači da je zna svirati).

Ulaz je slobodan.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram