Povežite se s namaMošćenička Draga ove je subote, 9. rujna, bila okupirana brojnim trkačima koji su sudjelovali na iznimno zahtjevnoj utrci Učka Trail. Sudjelovalo je čak 560 trkača iz 23 države.

Trkači su mogli birati između tri ponuđene sraze. Najkraća staza pod nazivom Perun je bila dugačka 16 kilometara, srednja Blue staza 31 kilometar, a oni najiskusniji mogli su odabrati stazu Green dugačku čak 42 kilometra. Potonju najbrže je istrčao Slovenac Anže Šank (ŠD Jezersko) s vremenom 4:01,09. Najbrža žena na stazi Green također je Slovenka. Jasmini Jelovšek (ŠD Jezersko) trebala su 4 sata, 54 minute i 46 stotinki.

Ovu iznimno popularnu i hvalevrijednu sportsku manifestaciju ove je godine obilježio nažalost incident zbog kojeg je jedna žena zatražila i pomoć građana putem društvenih mreža.

“Jučer održani Učka trail, nažalost, zbog jednog natjecatelja bacio je ljagu na manifestaciju. Naime on je sa štapom nezaštićenog vrha namjerno ozljedio dvije austrijske gošće i psa u Mošćeničkoj Dragi na šetnici. Ona nije bila zatvorena, a čovjeku su valjda zasmetale i umjesto da vikne, on ih je ubo štapom i lupio psića. U šoku nisu uspjele vidjeti broj natjecatelja. Napad su prijavile policiji, zatrazile su liječničku pomoć i mole očevice da im pomognu pronać napadaca. Nadamo se da će se i organizatori svojski potruditi pronaći ga,” poručila je Branka Malnar.