Povežite se s nama

Vijesti

U Muzeju grada Rijeke donatorska aukcija slika Maura Stipanova za Dječju bolnicu Kantrida

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Klinika za pedijatriju riječkog KBC-a, Hrvatska liječnička komora i Muzej grada Rijeke organiziraju druženje 1. ožujka 2019. u prostoru Muzeja kojim se žele osnažiti veze između uglednih predstavnika riječkoga gospodarstva i lokalne zajednice, vjerujući kako se to čini na zajedničko dobro. 

Povod tomu događaju je završetak izložbe cijenjenoga riječkog slikara Maura Stipanova Šetnja /Passeggiata, koja je privukla znatan broj posjetitelja i pozornost medija. Izložba je posvećena umjetnikovom viđenju riječkih vizura u rasponu od sedamdesetih godina do danas. Njezina ulja na platnu različitih formata pružaju nam pogled na takve dijelove grada kao što su Školjić, Turnić, Vežica, Teatro Fenice, Brajda, Potok, Podmurvice, luka Baroš,  glavni lukobran, gradsko središe viđeno s Trsata itd, u slikarskoj maniri prepoznatljivoj za Stipanova. Najveći broj ostvarenja nije dosad izlagan, što je  razlog više javnom zanimanju za izložbu.

Okosnica druženja je aukcija slika Maura Stipanova. Ona je humanitarne naravi, priređena u želji da se polovica iznosa dobivena prodajom slika donira dječjoj bolnici na Kantridi. U suradnji s Odjelom dječje anesteziologije na Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, prikupljenim iznosom kupio bi se prijeko potreban uređaj koji pomaže u tretmanu dišnih teškoća djece – bronhoskop, vrijedan oko 70 tisuća kuna. 

Očekuje se kako će na druženju s aukcijom sudjelovati ugledna riječka gospodarska imena i pokazati svoje humano lice. Bez naših najmlađih i bez skrbi za njih u posebno osjetljivim trenucima, što uopće oko nas ima smisla? 

Druženje s aukcijom organizira se u Muzeju grada Rijeke (Muzejski trg 1/I), 1. ožujka u 19 sati. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram