Povežite se s namaKlinika za neurologiju KBC-a Rijeka u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ- a organizira javnozdravstvenu kampanju povodom Svjetskog dana moždanog udara koji se svake godine obilježava 29. listopada. Program događanja u nedjelju, 29. listopada:

-> riječko Korzo od 9 do 11 sati – Info-štand na kojem će građani moći izmjeriti krvni tlak te dobiti niz korisnih informacija o moždanom udaru, o preventivnim aktivnostima, simptomima, pravovremenom liječenju i rehabilitaciji.

-> Gradska vijećnica Grada Rijeke od 11 do 12 sati – prigodna predavanja o moždanom udaru održat će liječnici Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka – prof. dr. Lidija Tuškan-Mohar, dr. sc. David Bonifačić i mr. sc. Adriana Prunk-Drmić.

Cij akcije je podizanje osviještenosti građana o mogućnostima prevencije moždanog udara, čimbenicima rizika, simptomima, odgovarajućoj zdravstvenoj skrbi i rehabilitaciji. Tema ovogodišnje svjetske kampanje je prevencija, uz moto: “Koji je tvoj razlog da spriječiš moždani udar? Nauči koji su tvoji rizici i kako da ih smanjiš!” Edukativna događanja i kampanju podržat će predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ines Strenja-Linić.