Povežite se s nama


U nedjelju, 27. kolovoza 2017., u 21 sat, na Riječkom lukobranu, kod zgrade Dezinsekcije, bit će organizirano puštanje lampiona u zrak u spomen na 10. obljetnicu Kornatske tragedije, u sklopu projekta Srce Kornatsko, kojeg organiziraju Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije.

Cilj projekta je na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjicu Kornatske tragedije i pritom prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

U subotu, 26. kolovoza, od 8.30 do 21 sati, na Korzu, na štandu ispred bivše pošte, primat će se donacije. U zamjenu za donaciju u iznosu od 20 kuna donatori će dobiti potvrdu kojom će u nedjelju, 27. kolovoza, od 18 sati, na štandu na Riječkom lukobranu, moći preuzeti lampioni koji će se potom, uz oglašavanje vatrogasne sirene, u 21 sat pustiti u zrak.

Istovremeno, lampioni će se puštati diljem Hrvatske te će se tako u obilježavanju Kornatske tragedije na simboličan način ujediniti čitava zemlja.

Grad Rijeka podupire ovu akciju te poziva sve Riječane da joj se priključe.