Povežite se s nama

Sport

U nedostatku pravih utrka, Torpedo Runnersi priključili se virtualnima

Objavljeno

na

IlustracijaRiječki trkači okupljeni u SRU „Torpedo Runners“ sudjelovali su u virtualnoj utrci Wings for Life i ukupno pretrčali 345,26 kilometara, a sudjeluju i u virtualnoj ligi „Jači od korone“

Cijeli svijet za jedan cilj – dobro je poznat moto globalne humanitarne utrke Wings for Life koja je ove godine otkazana u cijelome svijetu, pa i u Zadru, a koji je možda baš ove, izazovne 2020. godine, jače „odzvonio“ negoli prijašnjih. Naime, otkazivanje utrka nije pokolebalo čak 77.103 trkača diljem svijeta da trče za one koje ne mogu, odnosno da sudjeluju u virtualnoj utrci putem aplikacije zahvaljujući kojoj je prikupljeno 2,8 milijuna eura za istraživanja koja će pomoći u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Pobjednik ovogodišnje virtualne utrke je Britanac Michael Taylor koji je istrčao čak 69,9 kilometara prije negoli ga je sustiglo virtualno presretačko vozilo, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Ruskinja Nina Zarina s pretrčanih 54,2 kilometra.

Dakako, i riječki Torpedo Runnersi nisu propustili priliku pomoći radeći ono što najviše vole pa se u nedjelju, 3. svibnja, u 13 sati na startu vitrualne globalne utrke našlo 27 članova pretrčavši ukupno 345,26 kilometara.

Najdalje je trčala Ingrid Nikolesić (33,10 km), a slijedile su Andrea Tuđa (28,26 km) i Vesna Grubješić (17,38) km. Među muškim članovima najveću je dužinu postigao Marino Franušić (17,04 km).

Virtualna liga

Čini se da će virtualne utrke još neko vrijemo biti jednine utrke koje će trkače motivirati na treniranje i druženje „na daljinu“ s trkačima. S tim je ciljem internetski portal 3sporta.com pokrenuo „Jači od korone“, virtualnu ligu by Intersport koja nije natjecateljskog karaktera, nego joj je cilj pokrenuti ili pak zadržati u pokretu trkače.

Liga broji pet kola, svaki trkač bira svoju dužinu za svako kolo, a minimalna dužina koju treba istrčati ili prehodati je 5 kilometara.

Nakon svakog kola na 3sporta.com bit će objavljeni rezultati, sortirani prema startnom broju natjecatelja, a kola se održavaju svakog svibanjskog vikenda, s time da svaki sudionik bila vrijeme i dan kada trči (subota ili nedjelja).

Prvo kolo je već održano i u ligi sudjeluje ukupno 2.200 trkačica i trkača, od čega više od 300 djece i mladih do 18 godina. Među njima je i 35 članova Torpedo Runnersa te četvero djece i mladih do 18 godina.

Sljedeće kolo bit će održano 9. ili 10. svibnja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže