Povežite se s nama

Sport

U obnovu košarkaške dvorane Brajda (Nafta) uloženo 231 tisuća eura

Objavljeno

na


Gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima obišao je novoobnovljenu Košarkašku dvoranu Brajda (Nafta) u kojoj je obavljena zamjena pokrova dvorane te zamijenjena sportska podna obloga.

Radovi na obnovi dvorane koja se nalazi u ulici Slaviše Vajnera Čiče odvijali su se tijekom ove godine, u dvije faze. U prvoj fazi u  kolovozu ove godine zamijenjen je pokrov dvorane, odnosno balon, dok je zamjena sportske podne obloge završena u  prosincu 2023. godine.

Stara i dotrajala sportska podloga zamijenjena novom. Postojeći parket s podkonstrukcijom je uklonjen, postavljena je nova hidro izolacija poda dvorane, te ugrađen višeslojni parket za sportske dvorane s elastičnom podkonstrukcijom. Na novom sportskom podu iscrtane su linije za košarku te je izvedeno završno lakiranje podne obloge.

Prije zamjene sportske podloge, tijekom kolovoza ove godine, zamijenjen je i krovni pokrov odnosno balon dvorane. Pokrov se sastoji od dvostruke membrane u bijeloj boji, a materijal od kojeg je pokrov načinjen je poliestersko vlakno dvostrano obloženo PVC/PVDF-om, visoke čvrstoće, vodootporno i UV zaštićeno.

Ukupna vrijednost radova na obnovi Košarkaške dvorane Brajda iznosi 231.200,00 eura s PDV-om, a sredstva je osigurao Grad Rijeka.

Obilasku su uz gradonačelnika Filipovića prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, , povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante, predsjednik Županijskog košarkaškog saveza Duško Miočić i  predsjednik gradskog košarkaškog saveza Sanjin Kurević.

Kako je istaknuo gradonačelnik Filipović, obnovom ove Košarkaške dvorane nastavlja se ciklus uređenja sportske infrastrukture u Rijeci. „Drago mi je što smo danas na legendarnoj Nafti, u dvorani kroz koju su prošle generacije riječkih košarkaša, a vjerujem da će novoobnovljena dvorana, odnosno bolji uvjeti rada omogućiti daljnji razvoj košarke u Rijeci u budućnosti. Nakon ulaganja u SRC Zamet, dvorane „3.maj“ i Dinko Lukarić, sada je obnovljena i ova dvorana, a investicijski ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu nastavit će se i u idućoj godini“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Direktor Rijeka sporta Igor Butorac naglasio je kako se košarka opet vratila na kultnu Naftu. „Mislim da smo u kvalitativnom smislu dobili novi objekt. Vjerujem da će bolji uvjeti generirati razvoj i popularizaciju košarke i u konačnici doprinijeti još boljim sportskim uspjesima riječke košarke“, naglasio je Butorac.

Ukupna vrijednost radova na obnovi Košarkaške dvorane Brajda iznosi 231.200,00 eura s PDV-om, a sredstva je osigurao Grad Rijeka.

Radove na izmjeni podne obloge su izvele tvrtke, Žoli Sport d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu i tvrtka Žoli Sport Pro d.o.o. sa sjedištem u Rogaškoj Slatini, Slovenija.

Ukupno je u zamjenu sportske podne obloge s popratnim ličilačkim radovima uloženo 125.000,00 eura s PDV-om.

Radove zamijene balona izvele su zajednica ponuditelja MIFKA SPORT d.o.o. Zagreb i DUOL INŽENJERING d.o.o., Brezovica, Slovenija. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 106.200,00 eura s PDV-om.

Košarkaška dvorana Brajda nalazi se na bivšem otvorenom igralištu koje je izgrađeno 1923. godine.

Početkom 2000-ih postavljen je balon, a od 1. siječnja 2020. godine dvoranom upravlja Rijeka sport d.o.o.

Dvorana ima površinu od 863 m2, tribine sa 147 sjedećih mjesta, pet svlačionica, uredske i pomoćne prostore te manji fitness prostor.

Osim za košarkaške treninge, što je osnovna namjena objekta, dvorana se povremeno koristi za turnire školskih sportskih saveza Primorsko-goranske županije i grada Rijeke.

Košarkašku dvoranu Brajda prema redovnom rasporedu za provedbu programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke koriste Košarkaški klub Kvarner 2010., Košarkaški klub Ri basket, Košarkaški klub Riječanka, Košarkaški klub Flumen Sancti Viti te Košarkaški klub Zamet.

U 2022. godini dvorana je imala približno 15.000 ulaza korisnika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže