Povežite se s nama

Mozaik

U Opatiji održan 12. po redu Bečki bal

Objavljeno

naU Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, kao središnji događaj Bečkoga tjedna u Opatiji, održan je sinoć tradicionalni, dvanaesti po redu Bečki bal. Grad Opatija u suradnji s Gradom Bečom organizira ovaj jedinstveni društveni događaj na kojem su nazočili brojni gosti iz Austrije, ali i drugih zemalja. Bal su otvorili članovi limene glazbe Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4 iz Beča, a uslijedio je nastup plesne škole Wiener Tanzkomitee pod vodstvom Michaela Badina i orkestra Original Wiener Strauss Capelle.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je prilikom otvaranja bala naglasio važnost dugogodišnje suradnje Opatije i Beča, kao i mnogih drugih austrijskih gradova te zahvalio svima uključenima u organizaciju Bečkog bala. Pozdravni govor održao je i predsjednik Gradskog vijeća Beča Omar Al-Rawi koji je rekao kako se u 40 zemalja širom svijeta godišnje organizira 450 bečkih balova, ali da mu je ovaj u Opatiji jedan od najdražih. Veleposlanik Republike Austrije u Zagrebu dr. Josef Markus Wuketich rekao je kako prvi put sudjeluje na Bečkom balu u Opatiji te da su ga se i večer i bal izuzetno dojmili.

Na Balu su nazočili brojni ugledni gosti medu kojima su bili bivši predsjednik Stjepan Mesić, ambasadorica Filipina u Austriji Maria Cleofe Rayos Natividad, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, saborski zastupnik Domagoj Milošević i mnogi drugi. Večer je započela valcerom, uslijedile su delicije spravljene po originalnim bečkim receptima, s nezaobilaznom saher tortom i vatrometom na kraju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram